ПОБЕДА СРПСKЕ ДИПЛОМАТИЈЕ! Још једна земља повукла признање Kосова!

ПОБЕДА СРПСKЕ ДИПЛОМАТИЈЕ! Још једна земља повукла признање Kосова!

3 марта 2020

Сијера Леоне повукла је признање Kосова као независне државе, изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић, који се налази у званичној посети тој земљи.

Сијера Леоне, која се налази у западној Африци на обали Атлантског океана, 18. је држава која је повукла признање Kосова као независне државе.– Са посебним задовољством могу да покажем ноту од Министарства спољних послова у којој се наводи да Сијера Леоне повлачи признање Kосова као независне државе и поштоваће резултате до којих се дође у дијалогу, уз посредовање ЕУ и УН – рекао је Дачић Тањугу.

Шеф српске дипломатије каже да тренутно, од 193 чланице УН, 92 земље признају независно Kосово, 96 земаља не признаје Kосово, док се пет земаља налази у флуидном ставу, односно углавном признају Kосово, али више не гласају за Kосово.

– То значи да Kосово више нема већину у УН – рекао је Дачић Тањугу.

Он је навео да је ово „отпризнавање“ независности Kосова од посебне важности за Београд и подсетио да је Сијера Леоне била међу првим државама која је признала независност Kосова 2008 године.

Дачић је рекао да је у Фритауну имао успешне разговоре са председником Републике, да је договорено да се билатерални односи, који су годинама били у застоју, унапреде.

– Председник је дао налог Министарству спољних послова да преиспутају свој став о признању Kосова – рекао је Дачић.

Дачић је рекао и да се очекује посета председника Сијера Леонеа у јуну, пре чега ће у Србију доћи и министарка спољних послова, како би припремила посету.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Miraš says:

    Postoji i nešto drugačiji rezultat iz "Medjunarodno pravni status Republike Kosovo" sa interneta: Od 193 zemlje članice UN nezavisnost Kosova priznaje njih 95 (Dačić govori o 92), a ne priznaje 98 (Dačić govori o 96). ... Račun 193:2 = 96,5 zaokruženo 96. Dakle 95 koje trenutno priznaju Kosovo je manje od pola članstva Ujedinjenih nacija, jer 95 je manje od 96. Takodje 92 (koje pominje Dačić) je manje od 96.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u