ПОЧЕЛО ЈЕ И НЕМА СТАЈАЊА – ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА: „Можемо да улепшавамо колико хоћемо, НАТО је готов!“

ПОЧЕЛО ЈЕ И НЕМА СТАЈАЊА – ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА: „Можемо да улепшавамо колико хоћемо, НАТО је готов!“

16 новембра 2019

НАТО тренутно преживљава егзистенцијалну кризу и представља „сенку самог себе“, изјавио је посланик немачког Бундестага из партије Зелених и члан комитета парламента за спољнополитичка питања Јурген Тритин.

„Алијансу можемо да улепшавамо речима, као што то ради министар иностраних послова Хајко Мас, али морамо да констатујемо да НАТО губи своју сврсисходност“, истакао је Тритин.Посланик се осврнуо и на речи председника Француске Емануела Макрона да се НАТО налази у стању „мождане смрти“, оценивши да је то истина.

Према његовом мишљењу, Европа мора да развије сопствену стратегију осигурања суверенитета, стављајући акценат на јачање сопствених снага.

„То је једини начин да се направи противтеза тој ’смрти мозга‘, али је пре свега потребно превазићи ту носталгију за НАТО-ом“, закључио је Тритин.

KOMENTARI3 коментара

 1. теоретичар says:

  Па реко вам Трамп да ће вам размонтирати НАТО и ЕУ. Саће бидете бескућници по сокацима Европе. Немо само да би случајно дошли и Србију. Не примамо вас у савез, то знате, јел тако. Ни Кинезе не примамо а не вас. Имамо ми наших нациста доста. Дакле, код Путина па ако вас прими алал вам. Он је мекан човек. Можда се и сажали. Таква му карма. НАТО се разбежава зато што се србија наоружава. Знате шта следи? Па као и 18.(Боже, шта је мени овде смешно? Валда што ће Немачка добити нуклеарке, шта ли? Али само до 2000 км долета)

  • Mitar says:

   Ja samo znam da jedan nas vrhunsku ruski sistem cilja bazu Avijano u Italiji. Ako samo 1 golub poleti iz Avijana prema nama, nestace pola Italije istog momenta. Srbija u ovom momentu ima 4 takticke nuklearne bojeve glave

   • Rafmanjinov says:

    Daj Boze,da imamo! Hvala Braci Rusima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u