ПОЧЕЛО ЈЕ И НЕМА СТАЈАЊА – ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА: „Можемо да улепшавамо колико хоћемо, НАТО је готов!“

POČELO JE I NEMA STAJANJA – POSLANIK BUNDESTAGA: „Možemo da ulepšavamo koliko hoćemo, NATO je gotov!“

16 novembra 2019

NATO trenutno preživljava egzistencijalnu krizu i predstavlja „senku samog sebe“, izjavio je poslanik nemačkog Bundestaga iz partije Zelenih i član komiteta parlamenta za spoljnopolitička pitanja Jurgen Tritin.

„Alijansu možemo da ulepšavamo rečima, kao što to radi ministar inostranih poslova Hajko Mas, ali moramo da konstatujemo da NATO gubi svoju svrsishodnost“, istakao je Tritin.Poslanik se osvrnuo i na reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da se NATO nalazi u stanju „moždane smrti“, ocenivši da je to istina.

Prema njegovom mišljenju, Evropa mora da razvije sopstvenu strategiju osiguranja suvereniteta, stavljajući akcenat na jačanje sopstvenih snaga.

„To je jedini način da se napravi protivteza toj ’smrti mozga‘, ali je pre svega potrebno prevazići tu nostalgiju za NATO-om“, zaključio je Tritin.

KOMENTARI3 komentara

 1. teoretičar says:

  Pa reko vam Tramp da će vam razmontirati NATO i EU. Saće bidete beskućnici po sokacima Evrope. Nemo samo da bi slučajno došli i Srbiju. Ne primamo vas u savez, to znate, jel tako. Ni Kineze ne primamo a ne vas. Imamo mi naših nacista dosta. Dakle, kod Putina pa ako vas primi alal vam. On je mekan čovek. Možda se i sažali. Takva mu karma. NATO se razbežava zato što se srbija naoružava. Znate šta sledi? Pa kao i 18.(Bože, šta je meni ovde smešno? Valda što će Nemačka dobiti nuklearke, šta li? Ali samo do 2000 km doleta)

  • Mitar says:

   Ja samo znam da jedan nas vrhunsku ruski sistem cilja bazu Avijano u Italiji. Ako samo 1 golub poleti iz Avijana prema nama, nestace pola Italije istog momenta. Srbija u ovom momentu ima 4 takticke nuklearne bojeve glave

   • Rafmanjinov says:

    Daj Boze,da imamo! Hvala Braci Rusima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *