ПОЧЕЛО ЈЕ: Први војни званичник издао Мадура!

ПОЧЕЛО ЈЕ: Први војни званичник издао Мадура!

21 фебруара 2019

Саветник за националну безбедност председника САД Џон Болтон саопштио да је војни аташе Венецуеле у УН формално признао Гваида за председника.

Болтон је тиме, оцењују агенције, појачао притисак на актуелног венецуеланског председника Николаса Мадура, чији легитимитет оспорава председник Националног парламента и лидер опозиције Хуан Гваидо, али и бројне земље на челу с Америком.



Војни аташе у УН, пуковник Педро Чиринос, објавио је да формално признаје Хуана Гваида за председника, написао је Болтон на Твитеру.

Иначе, од како је кренула политичка криза у Венецуели, када се Гваидо на демонстрацијама прогласио за новог председника, главни тас на ваги била је војска. Међутим, генерали су стали иза Мадура, који је реизабран за председника на оиозборима чији легитимитет се одавно доводио у питање.

Уколико се покаже као тачно то што је написао Болтон, то ће бити први војни званичник Венецуеле који се окренуо против свог врховног команданта.

KOMENTARI



11 коментара

 1. Miraš says:

  Jalov je ovaj "uspeh" kojim se Bolton hvali jer očigledno je da vrbovali su vojnu osobu koja radi i često boravi na teritoriji države SAD. Glavno sedište UN je u Njujorku.

 2. Милан says:

  "Јунаштво је када себе браним од другога, чојство је када другога браним од себе." - Марко Миљанов. Господари из Вашингтона очигледно не примењују принцип "чојство". Империја у опадању има потребу да своје слабљење демантује и успори обрушавајући се на Венецуелу- Али ова америчка игра може да се заврши још већим убрзавањем слабљења САД. САД годинама води економски рат против Венецуеле уз истовремено настојање да изнутра политички подрију ту земљу. Једноставно имају за циљ само да промену власт у Венецуели. јер у тој варијанти не би морали да крену у војну интервенцију против Венецуеле која највероватније била би још један амерички фијаско.

  • Zoran says:

   Sta ti Vasington toliko kriv kad izdajnici na sve strane po Venecueli.

   • Milan says:

    Kad bi tvoj ljubljeni SAD imao povišenu inflaciju npr. 1000% godišnje kao što je imala Venecuela 2017 godine, koliko bi bilo izdajnika u SAD? Znaš kolika sredstva su SAD blokirale venecuelanskoj kompaniji PDVSA i da su otežali i njeno dalje poslovanje, a pored svega toga praviše se naivan i blesav.

   • Velika Metla says:

    Зоран,ДЕБЕЛО је Фашистон крив! Увели су санкције народу Венецуеле,и сада критикују власт Венецуеле за лошу економску ситуацију у Венецуели! Такву изјаву нациста америчких могу само они који се на леђима закопчавају да прихвате!

 3. milos says:

  Nije prvi , prvi je bio atase iz ambasade u Wasingtonu

 4. Velika Metla says:

  То је овај тобоже урадио у згради УН! А зграда УН у Њујорку,ако ме "меморија памћења" служи? Паметноме јасно!

 5. milorad2 says:

  ovo je stara vest ovaj ataše je drugi dan po proglašenju državnog udara od strane opskurnog političara u venecueli izdao zemlju, osim toga on je vojni ataše i komanduje jedino bubašvabama koje su u vašingtonskom podrumu ambasade venecuele, i pride se nada da će potrošiti pare koje je dobio za izdaju._Ali evo sad pišem a vi zapamtite, ova kriza sa venecuelom kada prodje, (ako ne izazove neki veći rat)taj izdjanik će biti smaknut ali SIGURNO mu to neće oprostitibiće to na vest tv jednog dana i to uskoro, jer amareika nema kapacitee da vodi duži rat sa armijom venecuele i brzo će biti primorani od strane rusa i kineza da uvuku rogove, vreme besplatnih vojnih napada na nezaštićene i slabe države je PROŠLO.

 6. Rale says:

  Ma kakav zvaničnik. Taj živi i radi u americi nebitan ko lanjski sneg.Sve dok je vrh vojske uz Madura ,nema problema.Ako ga bliski saradnici izdaju ,e onda sledi libijski scenario...Po mojim informacijama ,šanse da Madura izda vojni vrh su minimalne ili na nivou puste želje.

 7. Hauk says:

  Болтон је рекао да је Педро рекао да ...А што Педро не каже сам.-

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u