ПОЧЕО БИЗНИС: Литар крви за 10.000 долара! Продају антитела људи који су преболели корону

ПОЧЕО БИЗНИС: Литар крви за 10.000 долара! Продају антитела људи који су преболели корону

21 маја 2020

На црном тржишту „мрачног интернета“ (dark web) продаје се крв људи који су преболели корону. Сајберкриминалци нуде литар крви која садржи антитела за више од 10.000 долара.

„Тамни интернет“, илегални део светске мреже, ком се приступа посебним претраживачима, до сада је био база за куповину дроге, оружја, па чак и наручивање убистава. Сада, у време пандемије вируса корона, постао је место где се може купити крв људи који су преболели ковид-19 и која у себи има заштитна антитела против заразе, преносе бројни светски медији.Како се претпоставља, купци набављају крв са антителима да би добили трансфузију и тако се заштитили од инфекције новим вирусом корона или како би се лечили ако су већ заражени.

Неки од сајтова дарк веба забранили су продају крви, будући да постоји велика могућност преваре, а илегално тржиште не жели да на тај начин наруши своју „репутацију“. Продаја крви је сада на универзалној листи „забрањене робе“ на већем делу дарк веба, на којој су још и наручивање убистава, продаја људских органа и „снаф“ филмови (филмови у којима се приказују сцене правих убистава или мучења).

Међутим, као и свако друго тржиште, и ово илегално, заштићено јаким криптографским софтвером, има своје изузетке, па је тако на њему ипак могуће купити крв, као и друге забрањене ствари.

Овим питањем бавила се и аустралијска влада, чији је Институт за криминологију урадио студију о илегалној продаји производа у вези са ковидом-19. И они су открили понуде за продају крви са антителима, наведене као „пасивна имунизација“, рекао је аустралијском АБЦ њузу Род Бродхарст, један од аутора студије.

Како је утврђено, у 12 криптопродавница откривено је 645 понуда за продају производа у вези са ковидом-19, највише заштитне опреме, али нуђени су и лекови, „вакцине“, тестови, чак и један респиратор…

И програми специјализованих фирми за безбедност на интернету открили су понуде за продају крви са антителима.

Порекло крви није познато, али је за неке криптопродавнице на којима је понуђена откривено да су регистроване у Шведској.

KOMENTARI2 коментара

  1. doktrina soka says:

    Svaka roba ima kupca,kako zabrana kada zivimo u slobodnom trzistu,smeca ima svakakvog,ne samo krvi sa tzv antitelima na koronu,koja moze biti i od gicgic. Navali narode,jos malo pa nestalo,virus krepaje.

  2. Риста says:

    Ех! Сви знају све о дарквебу, знају чак и прецизне цифре али ипак је дарквеб тајна. Па није. То је иста или још гора подвала од порно сајтова, који савим легално опстају и раде посао али понека муштерија може постати жртва кад затреба. Док сајтови и даље настављају да раде. Суд осуди жртву али не затвара сајт. Тако и тај блеквеб. Као нико од полиције, шпијуна и корониста не може ни случајно да уђе на тешко заштићен веб којим се користе стотине милиона људи? Па нисмо ми ретардирани. Све је то познато, све ради и млати паре и зато то капитализам не руши. А сад и двостуко ХЕХЕ. Капитализма је на целом свету. Чак и у Кини. И као нико нема појма како да уђе у свој веб? Па да је то тако сигурно не би опстао дуже од недељ дана. Али - Бизнис је бизнис. Тврдња да је дарквеб неприступачна тајна, је вређање и здравог и нездравог разума.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u