ПОЧЕО РАТ Сороша и Орбана

ПОЧЕО РАТ Сороша и Орбана

15 септембра 2018

Теза Најџела Фаража да је „нуклеарна опција“, коју је Европски парламент покренуо против Мађарске, у принципу, освета Џорџа Сороша Виктору Орбану, итекако има основа, сматра историчар Саша Адамовић.

Наш саговорник додаје да је Орбан човек који је први указао да иза масовног прилива миграната у ЕУ стоји, између осталих, и Џорџ Сорош и да је план довођења огромног броја избеглица у ЕУ заправо глобалистички пројекат чији је циљ да промени идентитет ЕУ.„Виктор Орбан се декларисао као човек који својом антимигрантском политиком брани хришћански идентитет Европе. По њему, Џорџ Сорош, стојећи иза тог масивног и планског прилива миграната у ЕУ, жели да тај хришћански идентитет доведе у питање. Наравно, није први пут да се Сорош именује као неко ко стоји иза великих глобалистичких пројеката и, у том смислу, треба подсетити да је он био жесток противник Доналда Трампа у предизборној кампањи у Америци и да је Трамп ушао у сукоб са Сорошом који је тада постао нека врста симбола глобалистичких пројеката које он богато финансира и иза којих стоји“, истиче Адамовић.

Он додаје да је јасно у овом моменту у ЕУ, што смо видели на примеру дешавања у Европском парламенту у случају Мађарске, да се заоштрава сукоб глобалиста, оличених у брислеској бирократији и суверениста, који су већ у неколико држава на власти. Тај сукоб ће у будућности бити још оштрији.

„У овом моменту видели смо да се он води у Европском парламенту, али, у случају Немачке и жестоких антимигрантских протеста који се тамо дешавају, могуће је да се тај сукоб у међувремену пренесе и на улице европских градова. Нешто слично имали смо и кад су у питању недавни протести у Румунији, где је румунска влада такође указала да иза тих масовних протеста стоји Џорџ Сорош и невладине организације блиске његовој идеологији“, каже Адамовић.

Саговорник Спутњика сматра да би најављена контрасорошевска фондација у Бриселу, чији је оснивач Стивен Бенон, некадашњи идеолог кампање Доналда Трампа и нове деснице, а која би требало да подржи крајњу десницу пред изборе за Европски парламент могла доста да учини, без обзира на то што „Трампов Дарт Вејдер“ и његова фондација не располажу новцем који има Сорош.

Међутим, на недавним изборима у Шведској, где су Шведске демократе оствариле добар резултат, видело се да „национално-популистички талас којем присуствујемо последњих година у ЕУ није лако зауставити“.

„Управо је идеја Стива Бенона да преко једне такве фондације омогући антимигрантским, односно суверенистичким странкама, што је могуће бољи резултат на изборима за Европски парламент, да би се на тај начин заштитио хришћански идентитет Европе и да би се пружио отпор Сорошевим глобалистичким плановима и тако саботирала његова глобалистичка агенда. Ми видимо да заиста, широм Европе, те национално-популистичке странке антиестаблишментског типа доживљавају велики успон“, каже Адамовић.

Он подсећа да је Лига Матеа Салвинија, захваљујући одлучној суверенистичкој политици лидера, достигла 30 одсто популарности у бирачком телу, а да је и у најважнијој држави ЕУ — Немачкој, антиестаблишментска Алтернатива за Немачку у овом моменту, по истраживањима јавног мњења, друга по снази политичка организација, док је у Аустрији на власти антимигрантска Слободарска партија вицеканцелара Хајнца Кристијана Штрахеа.

Сасвим је могуће, а то се и очекује, да на национално-популистичке, листом антиестаблишментске странке, после следећих избора за Европски парламент остваре знатно бољи резултат него до сада, узимајући у обзир високу мотивисаност њихових присталица да на те изборе изађу.

На тај начин ће једна јака група посланика таквих странака итекако имати снаге да се супротстави бриселској бирократији и утиче на радикалну промену политике у ЕУ, закључио је Адамовић.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Deda Micko says:

    Orban zna sta su Jevreji doneli Madjarskoj u proslosti, napred junace, izbacuj vampire iz svoje zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u