ПОЧИЊЕ УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ: Запад понавља кијевски сценарио, притисак на Лукашенка се појачава

ПОЧИЊЕ УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ: Запад понавља кијевски сценарио, притисак на Лукашенка се појачава

8 марта 2019

Након неуспелог покушаја да се спроведе обојена револуција у Белорусији, Запад је учећи се на сопственим грешкама испланирао нови покушај промене режима у Минску на исти начин како је то учињено у Кијеву.

Запад је био сигуран да Лукашенко неће издржати – милиони долара су ушли у земљу, опозиција је била јача него икад и имала јаке кандидате који су уживали подршку становништва, у земљи је била економска криза.Садашња влада се опирала, а западни политилки консултанти су направили низ грешака које су их довеле до потпуног пораза у борби против Лукашенка. То их је толико узнемирило да су усавршили своје вештине у Украјини и спремни су да се врате. Припрема нове „Плошче“ (главни трг у Минску, где се одиграо покушај обојене револуције) већ је почела: информационе базе су створене, односно почетни ударац задају „независни медији“ и бројни страни медијим, укључујући и украјински ТВ канал УАТВ, који је започео емитовање у Белорусији.

Поред информационог утицаја, постоји велика вероватноћа увоза обучених националиста из Украјине, који су искуство стекли на „Мајдану“ у Кијеву и у зони Донбасу.

Сада зависи од сваког Белоруса каква ће бити будућност земље. Само пажљивост и критички став према било којој информацији сваког грађанина Белорусије ће зауставити ширење лажних информација и мржње на мрежи. Људи који размишљају су у Белорусији велика већина и моћи ће да сузбијају мрежне ботове и борце за ‘’европских вредности’’, које су супротстављене са хармонијом коју је Лукашенко успоставио током своје дуге владавине: нема незапослености, позитиван наталитет у земљи, нулта толеранција према корупцији, итд.

Лукашенко је свестан шта му се спрема, и преостаје само да видимо да ли ће моћи успешно да одбије и овај напад са Запада.

(Миодраг Миликић / Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. petrovgrad says:

  Iskapa će Vas Bili. Lukašenko nije naivan.

  • Zoran says:

   Nece Belorusija da s eujedini sa Rusijom. A i Lukasenko davno trazio nesto po Vatikanu...

 2. milorad2 says:

  mislm da pokušaj "obojene" pobune u belorusiji nema nikakve šanse čak ni da počne a kamoli neka repriza ukrajinskog majdana.Pre će doći do sloma u kijevu, a i u poljskoj počinju problemi i neće biti moguće još dugo održavati šminku "zapadnog izloga" za naivne istočno evropljane.Naivni istočni evropljani VIŠE NE POSTOJE:)

 3. A akoM says:

  Naivni istočnoeuropljani i ostale belosvijetske ovce više ne postoje?Pitanje zapravo glasi:-"Do kad se šišaju ovce"?Odgovor na žalost glasi:-"DO KRAJA"!!! To je osnovna filozofija gospodara svijeta,a koja funkcionira tisućljećima!Nažalost!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u