ПОЧИЊЕ УДАР НА БЕЛОРУСИЈУ: Запад понавља кијевски сценарио, притисак на Лукашенка се појачава

POČINJE UDAR NA BELORUSIJU: Zapad ponavlja kijevski scenario, pritisak na Lukašenka se pojačava

8 marta 2019

Nakon neuspelog pokušaja da se sprovede obojena revolucija u Belorusiji, Zapad je učeći se na sopstvenim greškama isplanirao novi pokušaj promene režima u Minsku na isti način kako je to učinjeno u Kijevu.

Zapad je bio siguran da Lukašenko neće izdržati – milioni dolara su ušli u zemlju, opozicija je bila jača nego ikad i imala jake kandidate koji su uživali podršku stanovništva, u zemlji je bila ekonomska kriza.Sadašnja vlada se opirala, a zapadni politilki konsultanti su napravili niz grešaka koje su ih dovele do potpunog poraza u borbi protiv Lukašenka. To ih je toliko uznemirilo da su usavršili svoje veštine u Ukrajini i spremni su da se vrate. Priprema nove „Plošče“ (glavni trg u Minsku, gde se odigrao pokušaj obojene revolucije) već je počela: informacione baze su stvorene, odnosno početni udarac zadaju „nezavisni mediji“ i brojni strani medijim, uključujući i ukrajinski TV kanal UATV, koji je započeo emitovanje u Belorusiji.

Pored informacionog uticaja, postoji velika verovatnoća uvoza obučenih nacionalista iz Ukrajine, koji su iskustvo stekli na „Majdanu“ u Kijevu i u zoni Donbasu.

Sada zavisi od svakog Belorusa kakva će biti budućnost zemlje. Samo pažljivost i kritički stav prema bilo kojoj informaciji svakog građanina Belorusije će zaustaviti širenje lažnih informacija i mržnje na mreži. Ljudi koji razmišljaju su u Belorusiji velika većina i moći će da suzbijaju mrežne botove i borce za ‘’evropskih vrednosti’’, koje su suprotstavljene sa harmonijom koju je Lukašenko uspostavio tokom svoje duge vladavine: nema nezaposlenosti, pozitivan natalitet u zemlji, nulta tolerancija prema korupciji, itd.

Lukašenko je svestan šta mu se sprema, i preostaje samo da vidimo da li će moći uspešno da odbije i ovaj napad sa Zapada.

(Miodrag Milikić / Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Iskapa će Vas Bili. Lukašenko nije naivan.

  • Zoran says:

   Nece Belorusija da s eujedini sa Rusijom. A i Lukasenko davno trazio nesto po Vatikanu...

 2. milorad2 says:

  mislm da pokušaj "obojene" pobune u belorusiji nema nikakve šanse čak ni da počne a kamoli neka repriza ukrajinskog majdana.Pre će doći do sloma u kijevu, a i u poljskoj počinju problemi i neće biti moguće još dugo održavati šminku "zapadnog izloga" za naivne istočno evropljane.Naivni istočni evropljani VIŠE NE POSTOJE:)

 3. A akoM says:

  Naivni istočnoeuropljani i ostale belosvijetske ovce više ne postoje?Pitanje zapravo glasi:-"Do kad se šišaju ovce"?Odgovor na žalost glasi:-"DO KRAJA"!!! To je osnovna filozofija gospodara svijeta,a koja funkcionira tisućljećima!Nažalost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *