ПОГЛЕДАЈТЕ: У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ: У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)

3 октобра 2015

Russian warplanes at an airfield near LatakiaНовинарима је показано у каквим условима живе учесници операције Ваздушно–космичких снага Русије и пратећи персонал руске војне базе у близини места Латакије.

„За успешну реализацију задатака руских војника створени су сви услови. У овом тренутку у ваздушној бази ’Хмејмим‘ постављен је инжењерско–аеродромски, аеродромско–технички систем и други видови логистике. У кратком року саграђено је десетине објеката, укључујући центре са сервисирање, складишта материјала, пољске кухиње. Лични састав је размештен у специјалним објектима, који су опремљени климом“, саопштио је министар одбране Игор Климов.

Прочитајте још:

ОВО СУ РУСКИ АВИОНИ И ХЕЛИКОПТЕРИ У СИРИЈИ – Ево колико они могу! (ФОТО, ВИДЕО)

ТОТАЛНИ РАТ: Руси регрутују 150.000 војника и крећу на Ирак, у Сирију ушла и иранска војска!

Војници се суочавају са великом количином прашине. Ускоро се у региону очекује пешчана олуја.

Светло–жута прашина се увлачи свуда и ствара велике проблеме техници и персоналу који опслужује комплексну авијациону опрему.

Други проблем је била вода. Оживели су стари водоторањ, поставили филтере — сада се може пити директно са чесме. Међутим, на базу допремају велике количине пијаће воде у боцама.

Трпезарија се налази у великом шатору. Ручак спремају у неколико кухиња. Постоје и нове кухиње на бази „Уралов“, које су недавно биле изложене у подмосковском парку „Патриот“. Имају сопствену пекару која дневно пече тоне пецива.

Војнике хране конзервама рибе, пилетином, боршчом, салатама, кифлама. Производе допремају из Русије.

Ручак је стандардан — супа, гречка са пилетином, чај, два тетрапака јабуковог сока и хлеб који је испечен пре сат времена. Може се послужити и други пут, нико реч неће рећи.

Војници и персонал базе живе у специјалним објектима–контејнерима, опремљеним климом.

Персонал базе наводи да се локално становништво одлично односи према њима.

KOMENTARI3 коментара

  1. Knindza says:

    Srbijo ustani! Braco rusi vi ste dobrodosli u Srbiji sa svom svojom vojnom tehnikom.

  2. Lady Gaga says:

    A onaj Picousti nas sve vodi u propast i u EU. ČAK ĆE I USTAV DA MENJAJU DA BI MOGLI DA SE OSLOBODE KOSOVA, MAMU IM J@BEM PROUSTAŠKU!

  3. lovac na turbane says:

    "Može se poslužiti i drugi put, niko reč neće reći." Dajte, ne nasmejavajte nas, pa nije ovo Rusija druga Staljina da ima hrane za pola čoveka...naravno da imaju sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u