ПОГЛЕДАЈТЕ: У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)

POGLEDAJTE: U kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)

3 oktobra 2015

Russian warplanes at an airfield near LatakiaNovinarima je pokazano u kakvim uslovima žive učesnici operacije Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije i prateći personal ruske vojne baze u blizini mesta Latakije.

„Za uspešnu realizaciju zadataka ruskih vojnika stvoreni su svi uslovi. U ovom trenutku u vazdušnoj bazi ’Hmejmim‘ postavljen je inženjersko–aerodromski, aerodromsko–tehnički sistem i drugi vidovi logistike. U kratkom roku sagrađeno je desetine objekata, uključujući centre sa servisiranje, skladišta materijala, poljske kuhinje. Lični sastav je razmešten u specijalnim objektima, koji su opremljeni klimom“, saopštio je ministar odbrane Igor Klimov.

Pročitajte još:

OVO SU RUSKI AVIONI I HELIKOPTERI U SIRIJI – Evo koliko oni mogu! (FOTO, VIDEO)

TOTALNI RAT: Rusi regrutuju 150.000 vojnika i kreću na Irak, u Siriju ušla i iranska vojska!

Vojnici se suočavaju sa velikom količinom prašine. Uskoro se u regionu očekuje peščana oluja.

Svetlo–žuta prašina se uvlači svuda i stvara velike probleme tehnici i personalu koji opslužuje kompleksnu avijacionu opremu.

Drugi problem je bila voda. Oživeli su stari vodotoranj, postavili filtere — sada se može piti direktno sa česme. Međutim, na bazu dopremaju velike količine pijaće vode u bocama.

Trpezarija se nalazi u velikom šatoru. Ručak spremaju u nekoliko kuhinja. Postoje i nove kuhinje na bazi „Uralov“, koje su nedavno bile izložene u podmoskovskom parku „Patriot“. Imaju sopstvenu pekaru koja dnevno peče tone peciva.

Vojnike hrane konzervama ribe, piletinom, borščom, salatama, kiflama. Proizvode dopremaju iz Rusije.

Ručak je standardan — supa, grečka sa piletinom, čaj, dva tetrapaka jabukovog soka i hleb koji je ispečen pre sat vremena. Može se poslužiti i drugi put, niko reč neće reći.

Vojnici i personal baze žive u specijalnim objektima–kontejnerima, opremljenim klimom.

Personal baze navodi da se lokalno stanovništvo odlično odnosi prema njima.

KOMENTARI3 komentara

  1. Knindza says:

    Srbijo ustani! Braco rusi vi ste dobrodosli u Srbiji sa svom svojom vojnom tehnikom.

  2. Lady Gaga says:

    A onaj Picousti nas sve vodi u propast i u EU. ČAK ĆE I USTAV DA MENJAJU DA BI MOGLI DA SE OSLOBODE KOSOVA, MAMU IM J@BEM PROUSTAŠKU!

  3. lovac na turbane says:

    "Može se poslužiti i drugi put, niko reč neće reći." Dajte, ne nasmejavajte nas, pa nije ovo Rusija druga Staljina da ima hrane za pola čoveka...naravno da imaju sve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *