Полиција ЦГ: На дан избора могући нереди

Policija CG: Na dan izbora mogući neredi

14 oktobra 2016

crna-gora-policija_1

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović ocenio je da tokom parlamentarnih izbora u nedelju može doći do nereda i eventualno eskalacije nasilja.

Stojanović je posle današnjeg sastanka s vrhom policije u saopštenju naveo da policija ima operativna saznanja o mogućem izazivanju nereda i njihovoj eskalaciji i rekao da će policija „imati efikasan i energičan odgovor shodno policijskim ovlašćenjima“.

Čelnici policije su na sastanku ocenili da je aktuelna bezbednosna situacija „stabilna“.

U Crnoj Gori se u nedelju održavaju redovni parlamentarni izbori, kao i lokalni izbori u nekoliko gradova.

Opozicioni Demokratski front (DF) nagoveštavao je tokom kampanje da će izborni rezultat čekati ispred Skupštine u Podgorici, ali ovaj opozicioni savez do sada nije doneo konačnu odluku o tome, rečeno je agenciji Beta u Frontu.

DF je juče specijalnom tužiocu dostavio pismo kojim ga upozorava kako navodno aktivisti vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) planiraju u izbornoj noći da „izazovu haos“ za koji bi optužili Front.

Kampanja traje do sutra u ponoć kada počinje izborna tišina za nedeljno glasanje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    To je ta taktika. Milova diktatura počiva na jakoj kontroli nad policijom. Njegova policija može i dan danas prebiti i pretući svaku opoziciju. Ako mu se izbije iz ruke ta poluga, on je gotov!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *