Полиција хапси ЧЕДУ, ЖИВКОВИЋА и ДИНКИЋА!

Полиција хапси ЧЕДУ, ЖИВКОВИЋА и ДИНКИЋА!

9 јуна 2016

346245756Бивши министар финансија и лидер УРС Млађан Динкић, некадашњи премијер и председник Нове странке Зоран Живковић, шеф ЛДП Чедомир Јовановић и његова супруга Јелена у озбиљном су проблему са законом и лако би могло да се деси да ускоро буду ухапшени, потврђено је Информеру у више извора у тужилаштву и полицији!

Како сазнајемо, истражитељи су привели крају истрагу три велика корупционашка случаја – „Национална штедионица“, „Утаја пореза“ и „Жито“ – у којима су главни актери Динкић, Живковић и Јовановићи.

Надлежни су, тврде наши извори, дошли до нових доказа који недвосмислено указују на то да је држава у овим случајевима оштећена за десетине милиона евра!

Кључни докази

Динкић се терети за сумњиво оснивање и приватизацију Националне штедионице, као и за штетну продају ексклузивног пословног простора Завода за обрачуна и плаћање (ЗОП) банкама и фирмама у власништву тајкуна Мирослава Мишковића, Вука Хамовић и Војина Лазаревића.

Живковић је под основаном сумњом да је утајио 18 милиона динара пореза преко фирме „Емпреса“, у којој је био сувласник. Коначно, Чедомир и Јелена Јовановић сумњиче се за прање пара, утају пореза и нестанак чак 6.767 тона државне пшенице из робних резерви.

Према речима наших саговорника, епилог ових афера може да се очекује брзо, већ за неколико недеља.

– Дошло се до кључних доказа који су недостајали свих ових година, а који јасно указују на сумњу да су Динкић, Живковић и Јовановићеви били главни актери у махинацијама којима је држава оштећена за најмање неколико десетина милиона евра. Коначно имамо нешто опипљиво… Ништа конкретније не могу да кажем због интереса истраге, али прва привођења могу бити већ за коју недељу – преноси наш извор, високопозиционирани функционер упућен у ове случајеве.

Очекивано, никакав коментар јуче нисмо добили ни од Јовановића, ни од Динкића, ни од Живковића. На другој страни, Данило Шуковић, бивши члан Савета за борбу против корупције, оцењује да Србија има лоше искуство са „великим истрагама“.

(Informer)

KOMENTARI15 коментара

 1. Predator says:

  То је исто као да сте рекли да хапсе Бисерћовску, Тадића или Дачића. На куково лето. Такви су заштићени.

  • Jovan says:

   Tacno. U Srbiji su kvislinzi i svi koji sire lazi o Srebrenici, svi oni koji su razorili srpsku ekonomiju, srpsku vojsku, srpsku drzavu pod zastitom okupatora Nato alijanse. U Srbiji se hapse rodoljubi, srpski heroji, ljudi koji govore istinu i protivnici Nato i EU fasizma, ...

 2. major says:

  vucic i dacic ne smeju da hapse jovanovica cedu ni ostale od zapadnih sila i unije srbi ne nasedajte lazi vucica i dacica

 3. Pavle says:

  1. APRIL JE PROSAO ODAVNO , OVDE NEKO IMA OZBILJAN PROBLEM SA KALENDAROM ! AKO SE RECENO HAPSENJA MOZDA I DOGODE , UZIMAM TAJ DAN ZA LICNU SLAVU, VO VJEK I VJEKOV !

  • Pero Joksimovic says:

   Величансвен промашај буразеру! Ако их ухапсе, суд ће након дуготрајног поступка доказати њихову невиност и пустити их да и даље "раде" уз огромну материјалну сатисфакцију. Наши независни судови, ако треба, има да докажу и да је Ђинђићева удовица вирго интакта.

 4. Lazar says:

  Не штрецајте се људи, вест је пласирао Информер...

 5. vlada says:

  Znači on prodao i nikome neišta.Narod neka plaća.A odgovaranje za štetan ugovor iz ličnih interesa funkcionera?Imunitet ne traje doživotno.

 6. lajla says:

  da se prodaju novine rekla kazala,laz do lazi,pojeo vuk magare. Tolike pljacke i kriminali od ministara i politicaraa a u sudije postavlene od vlasti,rezultat nula.TISINA TAMO !!!!!!

 7. Mark says:

  Nikada niko u Srbiji nije i neće odgovarati za korupciju, kradje, ekonomsko uništavanje Srbije. Svima im je isti gazda- prvo ih dovede na vlast, a onda mu plaćaju zahvalnost za mogućnost da stave koju "mrvicu" i u svoj džep. Mrvica( sub.) desetine, stotine, milijarde €€

 8. Danilo Vasic says:

  Ne verujem ja takvim vestima. Odakle novinarima tako poverljivi podaci policije i tužilaštva ukoliko je sve to tačno? U protivnom radi se o tome da ih neko unapred obaveštava na vreme, kako bi se eventualno sakrili, pobegli ili organizovali zataškavanje istine ili korumpirali ceo sudski i policijski sistem da istragu skrene u pogrešnom pravcu. U ozbiljnim državama se sve drži u tajnosti sve dok lopovi ne budu pohapšeni.

 9. stanko says:

  Nadam se da je ovo istina. Hapsite lopove, bagru bandu , nisu oni jaci od drzave Srbije i njenih institucija,.Nisu oni jaci od policije, tuzilastva i suda drzave Srbije. Zatvori vape za ovakvim velikim lopovima. Cedu i za Djindjiceve poslove i ubistvo ispitati. Mnogo nam je sumnjiv ......

 10. Viktor says:

  Требали сте одмах да објавите и датум кад ће бити пуштени, јер је у Србији са политикантско-мафијашко-тајкунским шљамом једино то СИГУРНО. Ако и буде неког хапшења, то ће бити искључиво у циљу "игара за народ", као што је и до сада било.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u