Полиција хапси ЧЕДУ, ЖИВКОВИЋА и ДИНКИЋА!

Policija hapsi ČEDU, ŽIVKOVIĆA i DINKIĆA!

9 juna 2016

346245756Bivši ministar finansija i lider URS Mlađan Dinkić, nekadašnji premijer i predsednik Nove stranke Zoran Živković, šef LDP Čedomir Jovanović i njegova supruga Jelena u ozbiljnom su problemu sa zakonom i lako bi moglo da se desi da uskoro budu uhapšeni, potvrđeno je Informeru u više izvora u tužilaštvu i policiji!

Kako saznajemo, istražitelji su priveli kraju istragu tri velika korupcionaška slučaja – „Nacionalna štedionica“, „Utaja poreza“ i „Žito“ – u kojima su glavni akteri Dinkić, Živković i Jovanovići.

Nadležni su, tvrde naši izvori, došli do novih dokaza koji nedvosmisleno ukazuju na to da je država u ovim slučajevima oštećena za desetine miliona evra!

Ključni dokazi

Dinkić se tereti za sumnjivo osnivanje i privatizaciju Nacionalne štedionice, kao i za štetnu prodaju ekskluzivnog poslovnog prostora Zavoda za obračuna i plaćanje (ZOP) bankama i firmama u vlasništvu tajkuna Miroslava Miškovića, Vuka Hamović i Vojina Lazarevića.

Živković je pod osnovanom sumnjom da je utajio 18 miliona dinara poreza preko firme „Empresa“, u kojoj je bio suvlasnik. Konačno, Čedomir i Jelena Jovanović sumnjiče se za pranje para, utaju poreza i nestanak čak 6.767 tona državne pšenice iz robnih rezervi.

Prema rečima naših sagovornika, epilog ovih afera može da se očekuje brzo, već za nekoliko nedelja.

– Došlo se do ključnih dokaza koji su nedostajali svih ovih godina, a koji jasno ukazuju na sumnju da su Dinkić, Živković i Jovanovićevi bili glavni akteri u mahinacijama kojima je država oštećena za najmanje nekoliko desetina miliona evra. Konačno imamo nešto opipljivo… Ništa konkretnije ne mogu da kažem zbog interesa istrage, ali prva privođenja mogu biti već za koju nedelju – prenosi naš izvor, visokopozicionirani funkcioner upućen u ove slučajeve.

Očekivano, nikakav komentar juče nismo dobili ni od Jovanovića, ni od Dinkića, ni od Živkovića. Na drugoj strani, Danilo Šuković, bivši član Saveta za borbu protiv korupcije, ocenjuje da Srbija ima loše iskustvo sa „velikim istragama“.

(Informer)

KOMENTARI15 komentara

 1. Predator says:

  To je isto kao da ste rekli da hapse Biserćovsku, Tadića ili Dačića. Na kukovo leto. Takvi su zaštićeni.

  • Jovan says:

   Tacno. U Srbiji su kvislinzi i svi koji sire lazi o Srebrenici, svi oni koji su razorili srpsku ekonomiju, srpsku vojsku, srpsku drzavu pod zastitom okupatora Nato alijanse. U Srbiji se hapse rodoljubi, srpski heroji, ljudi koji govore istinu i protivnici Nato i EU fasizma, ...

   • pravda says:

    Bravo

 2. major says:

  vucic i dacic ne smeju da hapse jovanovica cedu ni ostale od zapadnih sila i unije srbi ne nasedajte lazi vucica i dacica

 3. Pavle says:

  1. APRIL JE PROSAO ODAVNO , OVDE NEKO IMA OZBILJAN PROBLEM SA KALENDAROM ! AKO SE RECENO HAPSENJA MOZDA I DOGODE , UZIMAM TAJ DAN ZA LICNU SLAVU, VO VJEK I VJEKOV !

  • Pero Joksimovic says:

   Veličansven promašaj burazeru! Ako ih uhapse, sud će nakon dugotrajnog postupka dokazati njihovu nevinost i pustiti ih da i dalje "rade" uz ogromnu materijalnu satisfakciju. Naši nezavisni sudovi, ako treba, ima da dokažu i da je Đinđićeva udovica virgo intakta.

 4. Lazar says:

  Ne štrecajte se ljudi, vest je plasirao Informer...

 5. Jana says:

  Eee,bas ste me nasmejali...hahaha!?

 6. vlada says:

  Znači on prodao i nikome neišta.Narod neka plaća.A odgovaranje za štetan ugovor iz ličnih interesa funkcionera?Imunitet ne traje doživotno.

 7. lajla says:

  da se prodaju novine rekla kazala,laz do lazi,pojeo vuk magare. Tolike pljacke i kriminali od ministara i politicaraa a u sudije postavlene od vlasti,rezultat nula.TISINA TAMO !!!!!!

 8. Mark says:

  Nikada niko u Srbiji nije i neće odgovarati za korupciju, kradje, ekonomsko uništavanje Srbije. Svima im je isti gazda- prvo ih dovede na vlast, a onda mu plaćaju zahvalnost za mogućnost da stave koju "mrvicu" i u svoj džep. Mrvica( sub.) desetine, stotine, milijarde €€

 9. Danilo Vasic says:

  Ne verujem ja takvim vestima. Odakle novinarima tako poverljivi podaci policije i tužilaštva ukoliko je sve to tačno? U protivnom radi se o tome da ih neko unapred obaveštava na vreme, kako bi se eventualno sakrili, pobegli ili organizovali zataškavanje istine ili korumpirali ceo sudski i policijski sistem da istragu skrene u pogrešnom pravcu. U ozbiljnim državama se sve drži u tajnosti sve dok lopovi ne budu pohapšeni.

 10. stanko says:

  Nadam se da je ovo istina. Hapsite lopove, bagru bandu , nisu oni jaci od drzave Srbije i njenih institucija,.Nisu oni jaci od policije, tuzilastva i suda drzave Srbije. Zatvori vape za ovakvim velikim lopovima. Cedu i za Djindjiceve poslove i ubistvo ispitati. Mnogo nam je sumnjiv ......

 11. VUK says:

  koga vi lazete

 12. Viktor says:

  Trebali ste odmah da objavite i datum kad će biti pušteni, jer je u Srbiji sa politikantsko-mafijaško-tajkunskim šljamom jedino to SIGURNO. Ako i bude nekog hapšenja, to će biti isključivo u cilju "igara za narod", kao što je i do sada bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *