ПОЉАЦИ ТВРДЕ: Русија разуме једино језик силе

ПОЉАЦИ ТВРДЕ: Русија разуме једино језик силе

2 фебруара 2019

Шеф пољске дипломатије Јацек Чапутович оценио је да је у интересу Европе да у њој буду размештене америчке трупе и нуклеарно оружје.

Он није искључио могућност да ракете с нуклеарним главама буду и у Пољској, јер како је рекао, Русија разуме једино језик силе.„Не желимо то, али све ће зависити од тога како ће се убудуће понашати Русија, да ли ће наставити агресивну политику наоружвања. О томе мора да одлучи НАТО као целина. Русија разуме једино језик силе“, казао је Чапутович у интервјуу за немачки Шпигл који ће у целости бити објављен током викенда.

Чапутович је у данас објављеном делу интервјуа рекао да „нема никаквих основа за тврдње да нуклеарно оружје неће у будућности обезбедити мир“, пренели су пољски медији.

Пољско министарство спољних послова подржало је данас одлуку САД да се повуку из Споразума о нуклеарним снагама средњег домета (ИНФ). Ту одлуку коју је данас саопштила америчка администрација пољска дипломатија је окарактерисала као легитиман одговор на дугорочне руско кршење тог договора.

„Очекујемо да се Русија врати пуном поштовању ИНФ које може да се верификује“, саопштило је пољско министарство.

Чапутович није први пољски званичник који се залаже да Пољска добије приступ нуклеарном оружју или да на њеној територији буду савезничке ракете са нуклеарним главама.

Kрајем 2015. године, када су на власт у Пољској дошли конзервативци из странке Право и Правда, министарство одбране је покушавало, без успеха, да убеди САД и НАТО да и Пољска уђе макар у програм Нуклеар шеринг, који омогућава да Немачка, Турска, Италија, Белгија и Холандија у случају рата добију за своје авионе америчке нуклеарне бомбе типа Б61.

KOMENTARI13 коментара

 1. mrak says:

  Hi, hi, hi, hi ... Pazi ove dijabole!? Nije vam dovoljno sto su vas pregazili jednom i poravnali, 'ocete opet!? Moze, taman da popune rupe na putevima vama!

  • Vrana says:

   A nama ni dosta sto nas cela evropa i amerikai australija gazile 3 puta.

 2. Vojin Pantic says:

  Stranka Pravo i Pravda je stranka PRUSA TJ NEMACA POLJSKE NARODNOSTI. Naime posle drugod svetskog rata Staljin je hteo Poljsku kao nacionalno homogenu zemlju i delove Poljske koji su bili pod Nemačkom vlašću uključio a malobrojne Nemce tj Poljake koji nisu ni u komate hteli da budu Poljaci zajurio, Ni ostali Poljaci nisu heli pod poljsku vlast ali im se nije išlo u neizvesnost.Tako da je POLOVINA POLJAKA BILA OD BIVŠIH HITLEROVIH PODANIKA A POLOVINA OD HITLEROVIH ŽRTAVA ! još da napomenem da je Hitler za rat 1939 protiv Poljske mobilisao isključivo Poljake koji su takve masakre u Poljskoj napravili da je Hitler mislio da ta dva dela jednog naroda neće moći nikada da se ujedine. Pravi Nemci su držali front prema Francuskoj a protiv Poljske su ostali samo Poljaci. Nemački Poljaci tj Prusi su tako pokoljem 6000000 sunarodnika stekli većinu i danas rade šta hoće ,a pravi Poljaci izlaze noću kad ih niko ne vidi na groblja svojih oslobodilaca Rusa i pale im sveće UPRKOS ZABRANI VLASTI TJ PRUSA:Noću sređuju i groblja koja su kao pismo, a niko od vlasti pojma nema ko to radi uprkos zasedama (ovo je razumljivo ako se u zasedama nalaze pravi Poljaci a ne Prusi)

  • Velika Metla says:

   Војин,то ти је живи доказ да се у Другом светском рату није дератизовала она страна која је МОРАЛА бити дератизована! Да јесте не би се данас ови примати јављали! Мада,никад није касно! Али се дератизација МОРА урадити,иначе че с таквим приматима увек бити проблема! Превентива је чудо!

  • Miraš says:

   Ми треба да се чувамо од евентуалног пољског утицаја. Значајан утицај на настанак Начертанија Илије Гарашанина настојала је да оствари велика пољска емиграција. Реч је о политичкој елити Пољске, која је избегла из земље након неуспелог новембарског устанка против Руске Империје 1830. године. Кнез и истакнути дипломата Адам Чарторијски (1770—1861) био је на самом врху те многобројна и у Европи политички утицајне емиграције. Формирали су своје центре у Лондону и у Паризу ради подстицања антируске и антиаустријске делатности широм Европе. Чарторијски почетком 1840-их шаље на Балканско полуострво и у Турску неколико мисија. У Србију је 1843 године упутио посебног изасланика, Чеха Франтишека Заха (1807—1892), са планом који је имао да предочи Илији Гарашанину. Захов план је предвиђао ослобођење и уједињење Јужних Словена, који би потом помогли ослобођење Пољске од аустријске и руске власти (?!). План пољске емиграције односно Захов План за целокупну словенску политику Србије био је нереалан и мегаломански. ... Зах је наглашавао да Србија не може бити успешна док не укључи Хрвате и призна их као једнаке, што је Гарашанин ипак изоставио из свог програма, избрисао је читаво Захово поглавље о односу са Хрватима, које наглашава да су они „један и исти народ“ који говори исти језик писан са два писма. Гарашанин је тек касније еволуирао према југословенском решењу и почео је да успоставња везе са југословенским покретом у Хрватској. Од нас мања, али агресивнија и крволочнија јужнословенска племена и дан данас оптужују Србију за Велику Србију, а да ли неко броји колико Срба су они побили и протерали у два светска рата и током разби-распада Југославије. ... Неки српски историчари сматрају да Гарашанин из Начертанија изоставио је Хрвате из подозрења да пољске намере су да преко Хрвата прошири се утицај Католичке цркве на јужнословенски свет. Ватикан одавно има под својим утицајем Иберијско и Апенинско полуострво, а Балкан је њихов стални циљ. Колико су из Ватикана раширили свој утицај на актуелну политику многобројних балканских држава?

 3. Kulak says:

  Priznao si nasilno otimanje Kosova i Metohije poljski majmune, koji jezik ti razumeš? Pogazio si međunarodno pravo i povelju UN. Objavi javno da priznaješ Kosovo i Metohiju kao neodvojivi i neotuđivi deo države Srbije, pa onda možemo da razgovaramo.

 4. Miraš says:

  U ovom vremenu izgleda da je najvažnije po raznim državama dovesti što više budala da vladaju, pa će se ratovi neprestano širiti. - Rakete sa nuklearnim glavama u Poljskoj, koje priželjkuje šef diplomatije Poljske Jacek Čaputović i ostali poljski zvaničnici ako bi bile uništene eto opasne kontaminacije za Poljsku, a i za susede. Poljaci niti čuvaju svoj mir, niti čuvaju mir Evrope. Čaputović ocenjuje da Rusija poznaje samo jezik sile. - Da, Rusija to poznaje iz svog iskustva te zato ona je već godinama i sada vodeća nuklearna sila. Rusija u toj vrsti naoružanja ne kasni, nije inferiorna, te sada nije pametno po zapadnoj i srednjoj Evropi razmeštati takvu vrstu naoružanja. Postavljanjem nuklearnih glava u Poljskoj, koje sada pominje i priželjkuje Čaputović, time će rukovodstvo Poljske istaći-obeležiti svoju zemlju kao potencijalnu metu, veoma je glupo to što ovaj Poljak predlaže. Jacek ne voli svoj poljski narod čim ga izlaže takvom riziku.

 5. Velika Metla says:

  Хахахахахахахахаааа......,пољаче,припадник недовршеног назови народа! Да,да,Русија разуме само језик силе! Уз једну напомену,а то је,ЈОШ СЕ НЕ НАЂЕ ТАЈ ЈЕЗИК! Немој после да буде КУКУ-ЛЕЛЕ шта нам урадише,кад добијете по њушци!

 6. A akoM says:

  Da bi Poljska bila to što želi,trebala bi imati stotine A-raketa i bombi,a to teško da bu uspjeli!Između ostalog i zato što su te stotine A-raketa neke zapadnoeuropske zemlje namijenila sebi i bit će zato pošteđene ruskog A-udara u slučaju Velikog Rata!A Poljskoj su namijenili da nestane u slučaju Velikog Rata,zajedno s Ukrajinom itd.(i Rusijom,ako uspiju ispaliti iz blizine svoj prvi A-udara na Rusiju)!

 7. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Da ali ima više vrsta sile, ima gravitaciona sila, niska,visoka nuklearna sila, ima elektromagnetska sila,šta znam...ima tlačna i vlačna sila...ne znamo na koju ste mislili :-)))

 8. padre says:

  Ovi misle ako idu nedeljom na misu i zamole za otpust grhova, onda mogu drugim danimada rade šta jim padne na pamet!

 9. Vrana says:

  Kao sto su kod nas zvezde u svim vicecima bosanci tako su u americi poljaci.

 10. rajko says:

  Poljaci opet jedu što se ne jede. Kad utvrde da im je to bilo krajnje glupo, beskorisno i štetno, biće im kasno. Uvek se nešto kočopere, a nisu u prilici da budu kočoperni. Ne dozvoljava im njihova snaga, veličina i politički uticaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u