ПОНОВО ГОРИ ПАРИЗ: Серија сукоба на улицама, запаљена банка, разлупани излози

PONOVO GORI PARIZ: Serija sukoba na ulicama, zapaljena banka, razlupani izlozi

16 marta 2019

Policija u Parizu privela je 44 osobe tokom protesta pokreta „Žuti prsluci“, prenosi televizija BFMTV pozivajući se na prefekturu policije.

Najmanje 44 osobe uhapšene su u najnovijim protestima „Žutih prsluka“ u Parizu, a prilikom sukoba sa policijom.

Na meti učesnika protesta ponovo su bile luksuzne prodavnice nedaleko od Trijumfalne kapije, a do sukoba s policijom došlo je kada su demonstranti počeli da bacaju dimne bombe i kamenice na policajce na Jelisejskim poljima, kao i da kamenicama gađaju policijska vozila, prenosi AP.

Policija je upotrebila vodene topove kako bi rasterala protestante koji su se nalazili između prodavnica „Kartije“ i „Mon Blan“, a upotrebljen je i suzavac.

​Demonstranti su palili gume od automobila i razbijali izloge, pre svega luksuznih radnji kao što su „Kenzo“ i „Lakost“.

U međuvremenu, demonstranti su izazvali požar u zgradi lokalne banke.

Ovo je 18. nedelja kako se održavaju protesti „Žutih prsluka“ protiv politike predsednika Emanuela Makrona, a ovog vikenda u glavnom gradu Francuske raspoređeno je više policijskih kordona i zatvoreno je nekoliko ulica na desnoj obali Sene.

​Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristofer Kastaner oglasio se putem Tvitera, na kome je napisao da su učesnici protesta tu da bi izazivali nasilje i pravili haos.

 

izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARI3 komentara

  1. Prorok Perica says:

    Vavilon će da izgori, tako mu je upisano...

  2. samostalan says:

    Samo napred, gazite masone i bankare. Francuska je trula, a svoju trulez izvozi u druge zemlje. Srbija ce se osvetiti, samo polako.

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    bolesna država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *