Поповић: Хрватска да врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у Олуји

Поповић: Хрватска да врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у Олуји

3 августа 2017

ХРВАТСКА мора да врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у Олуји. То је услов за постизање и очување трајног мира и стабилности у региону.

Војна акција Олуја била је чин нацизма којим је заокружен континуитет геноцидне политике Хрватске према српском народу, започет за време НДХ и масовног убијања Срба у Јасеновцу и другим логорима широм Хрватске.

Хрватска је једини савезник Хитлерове Немачке која никада није денацификована и кажњена за своје злочине почињене током Другог светског рата. Због тога данас званична Хрватска отворено велича усташко-нацистичке поглаваре из периода НДХ и слави Олују, највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата.

Очигледно је да континуитет непријатељске политике Хрватске према српском народу никада није прекинут. Зато Србија мора да учини све да заштити српски народ и његова права и економске интересе у Хрватској, како би се омогућио несметан повратак Срба на њихова вековна огњишта на територији Хрватске.

(саопштење Ненада Поповића, председника Српске народне партије)

KOMENTARI2 коментара

  1. Miroslav says:

    Хрвати су очистили Хрватску од Срба тако да се то нигде није ни спомињало у медијима. Док је Книн падао, у Београду се музика орила на све стране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u