Поповић: Хрватска да врати отету имовину и плати ратну одштету Србима прогнаним у Олуји

Popović: Hrvatska da vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u Oluji

3 avgusta 2017

HRVATSKA mora da vrati otetu imovinu i plati ratnu odštetu Srbima prognanim u Oluji. To je uslov za postizanje i očuvanje trajnog mira i stabilnosti u regionu.

Vojna akcija Oluja bila je čin nacizma kojim je zaokružen kontinuitet genocidne politike Hrvatske prema srpskom narodu, započet za vreme NDH i masovnog ubijanja Srba u Jasenovcu i drugim logorima širom Hrvatske.

Hrvatska je jedini saveznik Hitlerove Nemačke koja nikada nije denacifikovana i kažnjena za svoje zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata. Zbog toga danas zvanična Hrvatska otvoreno veliča ustaško-nacističke poglavare iz perioda NDH i slavi Oluju, najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Očigledno je da kontinuitet neprijateljske politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. Zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod i njegova prava i ekonomske interese u Hrvatskoj, kako bi se omogućio nesmetan povratak Srba na njihova vekovna ognjišta na teritoriji Hrvatske.

(saopštenje Nenada Popovića, predsednika Srpske narodne partije)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miroslav says:

    Hrvati su očistili Hrvatsku od Srba tako da se to nigde nije ni spominjalo u medijima. Dok je Knin padao, u Beogradu se muzika orila na sve strane.

    • DA says:

      Zalosno i istinito 1000%

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *