Порука из Америке: 2019. ГОДИНА ОДЛУKЕ! МЕЂУСОБНО ПРИЗНАЊЕ једино могуће, ПРОМЕНА ГРАНИЦА под знаком питања

Poruka iz Amerike: 2019. GODINA ODLUKE! MEĐUSOBNO PRIZNANJE jedino moguće, PROMENA GRANICA pod znakom pitanja

5 marta 2019

Neimenovani visoki zvaničnik SAD izjavio je da je stav njegove vlade da međusobno priznanje takozvanog Kosova i Srbije treba da se postigne tokom 2019. godine.

Priznanje će se postići kao rezultat sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma, piše danas prištinski dnevnik „Koha ditore“.On je dodao da SAD ne može da garantuje samoproglašenom Kosovu da u tom dokumentu neće biti reči i o promeni granica.

Uprkos svim opasnostima i implikacijama koje nosi promena granica na Balkanu, kao jedna od mogućih opcija, zvaničnik SAD kaže da se ne treba bojati dijaloga i epiloga koji on može da donese.

Kazao je da nije američka politika da diktira sadržaj sporazuma između samoproglašenog Kosova i Srbije, ali konačni cilj treba da bude međusobno priznanje i otvaranje perspektive za učlanjenje u EU za obe strane, kao i za takozvano Kosovo u UN.

Visoki američki zvaničnik je priznao da neće biti lako postizanje sporazuma, imajući u vidu pozicije strana u dijalogu, ali je insistirao da treba da bude mnogo većeg angažovanja.

Ponovio je nekoliko puta da se sveobuhvatni sporazum treba završiti međusobnim priznanjem i da je to „jasno stavljeno do znanja i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću“.

KOMENTARI8 komentara

 1. trikornjanin says:

  Vučić - ko to beše... od sporazuma nema ni "s" a Kosovo će biti proglašeno okupiranim delom Srbije što će imati za cilj da se neprijatelj kad-tad protera iz zemlje. Sa odlaskom Vičića iz Srbije će biti proterani i svi stranci koji eksploatišu našu radnu snagu i sve strane banke koje pljačkaju ovo malo sirotinje. A Evropa koju organizuju mafijaši i pljačkaši nije nam ni potrebna.

 2. Milan says:

  Treba im Bondstil, ali ne više kao baza KFOR-a nego kao stalna američka baza u jugoistočnoj Evropi. Zato Amerikenjci odredjuju 2019 godinu kao konačnu za potpisivanje medjusobnog priznanja. Ujedno imali bi stvorili bi smanjenu (krnju, sprčenu) Srbiju što je nastavak stare austrougarsko-nemačke i prethodne Hitler-Musolini politike za Srbiju i za Jugoslaviju. ... Saveznici iz drugog svetskog rata bili su: Francuska, Poljska, Jugoslavija, Grčka, Kina i dr.,a predvođeni Sovjetskim Savezom, V. Britanijom i Amerikom. Sile Osovine izazuvači tog rata bile su: Italija, Mađarska, Bugarska, Japan i mnoge druge zemlje, a predvođene Nemačkom. DOSAD SU BAR OTPRILIKE TAKO PISALI istoriju, A IZGLEDA DA SE U TOME KRIJE VELIKA GREŠKA. Koga su u drugom svetskom ratu predvodile SAD i V. Britanija, ako danas nastavljaju politiku Hitlerove Nemačke i Musolinijeve Italije ???

 3. Kulak says:

  Može ovaj Amer to svoje mišljenje obesiti mačku o rep. Srbija je međunarodno priznata država, članica UN, a Kosovo i Metohija su sastavni deo Srbije. Teritorijalni integritet i suverenitet Srbije je nepovrediv, nedeljiv i neprenosiv.Niko,ni jedan jedini političar nije iznad Ustava Srbije.Ni jedan jedini meter teritorija Srbije niko ne može niti će ikada moći bilo kome dati ni pokloniti.I to je to.

 4. test01 says:

  Srbija NIKADA ne treba da prstane na ovu pljacku i ucene zapadne oligarhije - ovo je gore od fasizma. Rusija i Kina su stale na noge i jace su od zapadne osovine koja pljacka svet. Srbija ima podrsku i Ustav RS i rezolucija UN 1244 se moraju postovati. Svako ko rusi Ustav RS treba da odgovara krivicno, naravno, marionete na vlasti ce doci na red!

 5. Miloje says:

  Važi!

 6. Cetnik says:

  Vucicu ostavka!!!

 7. Gardista says:

  Ma nama je lepo i ovako, kakav bre sveobuhvatno pravni obavezujući sporazum? Kakbe su to gluposti, koje pravo za Amere i siptare, to oni sami ne postuju. Jedan Haradinaj zeza tolike drzave, to bi udba odavno resila, a ne CIA, MI6, MOSAD...i sve nase nam prijateljske agencije. Cekaj, pa oni trguju sa Srbskom zemljom, prave nas glupima, napolje iz nase dedovine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *