ПОСЛЕ ГЛАСАЊА У ИНТЕРПОЛУ – АЛБАНЦИ ИМАЛИ СПРЕМНУ АКЦИЈУ: Прогон 5.000 Срба

POSLE GLASANJA U INTERPOLU – ALBANCI IMALI SPREMNU AKCIJU: Progon 5.000 Srba

21 novembra 2018

GLASANJEM Generalne skupštine Interpola, kojim je odbijeno članstvo Kosova, osujećena je namera Prištine da obezbedi potvrdu svoje lažne državnosti, ali i da zloupotrebom ove institucije pojača pritisak i progon srpskog naroda.

Bezbednosne informacije Beograda pre konačne odluke u Dubaiju potvrdile su slutnje da Albanci žele članstvo kako bi ga iskoristili za podizanje optužnica protiv Srba učesnika rata 1999. godine. Sve to bilo bi u cilju pojačavanja tenzija i izazivanja nemira u sklopu namera Prištine da obezbedi snažniju međunarodnu poziciju u pregovorima sa Beogradom, ali i spreči svaku mogućnost za povratak izbeglih Srba.U jeku diplomatske borbe za sprečavanja prijema tzv. države Kosovo u Interpolu spekulisalo se da bi čak 5.000 Srba moglo da se nađe na spisku koji bi Priština isporučila ovoj organizaciji. Eventualnim prijemom Priština bi eliminisala Unmik administraciju, preko koje je do sada išla sva komunikacija sa Interpolom i koja je bila kakav-takav filter u selekciji zahteva. Na poternicama bi se tako našli nekadašnji borci, pripadnici policije, ali i civili koji su 1999. godine bili u pokrajini.

Na ovu činjenicu ukazao je i doskorašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, koji je kao oficir Vojske Jugoslavije bio angažovan u ratnim dejstvima 1999. godine.

– Nemam proverene podatke, ali neka optužnica protiv mene verovatno postoji. Najmanji problem sam ja. Članstvom Kosova u Interpolu nastao bi opšti problem za Srbe, jer bi svako ko je 1999. kročio u pokrajinu mogao biti optužen za neke zločine. Svi bi se tako našli na Interpolovoj poternici – smatra Diković.

Da je ovaj scenario i te kako planiran svedoči i podnošenje krivičnih prijava prištinskom Specijalnom tužilaštvu protiv Srba, iza kojeg stoji grupa civilnih organizacija iz Đakovice, koja je sebi dodelila zadatak prikupljanja dokaza o navodnim ratnim zločinima nad Albancima 1998. i 1999. godine.

Prema rečima liderke ove grupacije Škendije Hode, tužilaštvu je predat 61 dosije sa oko 100 svedočenja o navodnim srpskim zločinima, a ovaj proces će svakako biti nastavljen.

VRH PRIŠTINE VEĆ NA POTERNICAMA

ODBIJANJEM Prištine otklonjen je i rizik da se Interpolove baze podataka nađu u rukama osoba koje su i same na poternicama zbog najtežih krivičnih dela. Ovom krugu pripada gotovo ceo „državni vrh“ Kosova. Osim ratnih zločina, na njihovoj savesti je i niz drugih teških prestupa – trgovina ljudskim organima, šverc narkotika, trgovina akciznom robom… Po zahtevu Srbije trenutno je na Interpolovim poternicama najmanje 18 imena kosovskih Albanaca. Nezvanično, na ovom spisku su: Ramuš Haradinaj, Hašim Tači, ali i Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj, Azem Sulja, Agim Čeku, Šukrija Buja, Ljirim Jakupi…

(Novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. trikornjanin says:

    I tako... izdajnici Srpskog roda prodadose i izrucise Milosevica Hagu a one siptare iz zatvora po nalogu onih koji finansiraju smrt Srbije, pustise na slobodu. O ovima koji danas komanduju necu da govorim nista, toliko su podbacili da ne zasluzuju cak ni negativan komentar.

  2. Miraš says:

    Vrh tkzv. Kosova je već na poternicama a baš sa njima pregovara se u Briselu. Budućnost Srbije da zavisi od lica koja su na poternicama.

  3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    šipčići će tek da duvaju i fafaju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *