ПОСЛЕ ПОБЕДЕ НА ИЗБОРИМА, КУРЦ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Ево шта се дешава у Немачкој!

POSLE POBEDE NA IZBORIMA, KURC OTKRIO VELIKU TAJNU: Evo šta se dešava u Nemačkoj!

30 septembra 2019

KONZERVATIVNA Austrijska Narodna partija – čiji je lider donedavni kancelar Sebastijan Kurc – pobednik je prevremenih izbora.

Osvojila je 38,4 odsto glasova. Drugoplasirana je Socijaldemokratska partija sa 21,5 odsto, a treća – Austrijska partija slobode sa 17,3 odsto.Lider ove poslednje – Norbert Hofer – već je izjavio da ona prelazi u opoziciju i da će pretrpeti transformaciju koja će „mnoge pozitivno iznenaditi“.

Kurc je priznao da nije očekivao ovako dobar rezultat i naglasio:

„Skinuti smo u maju sa vlasti, prošli četiri teška meseca, i danas su nas glasači ponovo vratili svojim glasovima. Ovo je istorijski rezultat, jer nikada nije bilo ovakve razlike između OVP kao prve, i drugih stranaka“.

U nastavku je još istakao: „Osvojili smo ogromno povjerenje, koje je ujedno i velika odgovornost koju prihvatamo uz veliko poštovanje. Obećavam da ćemo učiniti sve da opravdamo ukazano poverenje i radimo najbolje što možemo za dobrobit Austrije“.

Međutim, mnogo veću pažnju sveta privukla je njegova tvrdnja da je u Nemačkoj „đavolski loša ekonomska situacija“.

Nije se upustio u obrazlaganje zašto misli da je baš „đavolski loša“. Samo je dodao:

„Pred nama je mnogo iskušenja. Zbog situacije u Nemačkoj – pojavila se pretnja nezaposlenosti. Tu je i Bregzit. To su izazovi koji imaju uticaj i na Austriju. Predstoje nam teška vremena“.

KOMENTARI9 komentara

 1. triglav says:

  rusi su prodali sav dug severno američkih država pa to ima posledice i za nemačku ekonomiju, koja je u večini u vlasništvu osoba iz sad.

 2. Predrag says:

  evo pobeđuju partije koje hoće da se otrgnu velikog brata. konzervativne koje teže da ne zavise od globalnog monetarnog sistema.

   • Kosovac says:

    @ Velika Metla, …..Dobro si mu rekao, ali trol nije dužan da to razume. Hoću reći da Predrag ima ulogu da nas ubedi da je Kurc protivnik Velikog Brata. Jeste protivnik, malo morgen.

 3. Kosovac says:

  Kurc je priznao da nije očekivao da će mu Veliki Brat dodeliti 38,4% glasova. Zato je Veliki i dobio toliku zahvalnost od Kurca. I trebao mu je zahvaliti.

  • teoretičar says:

   Znači, ako sam dobro razumeo, Nemačka je ipak postavljena na besnog konja? Ako sam u pravu nije čudo što je merkelki sve lošije zdravstveno stanje.

   • Kosovac says:

    @ teoretičar, …..Merkel je samo Izvršni direktor, dostojanstvena sorošoidna funkcija. Ne upravlja ona Nemačkom, Nemačkom upravlja Duboki. Ali mora se priznati da je Merkel jedna od najjačih direktora EU. Makron joj je tek došao do polovine. ……….I nisi dobro razumeo, nije Nemačka postavljena na besnog konja, ona je na besnom konju od početka „stvaranja“ EU. I bila je odličan rodeo majstor realitija. Ali je stalno trošila svoju supstancu. Pa je sada u problemima da se održi na besnog konja, zato što je i ona počela da siromaši u tim evropskim bogataškim razmerama. Ranije je bilo lako Evropljanima (Napoleonu, Englezima, Kajzeru, Habzburgeru): Kada nestane tezoro, ide se u pljačku, videli smo u istoriji još od Rimskog carstva i Krstaških ratova. Ali sada se javlja jedan veliki problem za Nemačku, da bi se krenulo u pljačku, treba imati jaku i dobru vojsku. A šta Nemačka ima od vojne snage? Samo Američke baze. A Američke baze i čak Nemački Evropski Sud Pravde, idu toliko daleko da tom jahaču divljeg konja zabranjuju gradnju Severnog toka 2 baš kroz celu Nemačku teritoriju. Na zahtev Poljske, čuješ, pa posle Sud povuče odluku, pa posle ne povuče, tako je kada nema nekog dobrog pendreka koji sudiju može da nauči pameti. ……….Kao što nama brane izgradnju Mini HE.

    • teoretičar says:

     dobra ti ova. Nisam do danas pročitao. Idem kopiram.

 4. Za Srbiju says:

  Stigla maca na vratanca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *