ПОСЛЕ САСТАНКА ВУЧИЋА И ПУТИНА, Николић се одлучио…

POSLE SASTANKA VUČIĆA I PUTINA, Nikolić se odlučio…

16 oktobra 2018

Bivši Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, mogao bi uskoro da se politički reaktivira, prenosi Blic. Nikolić pokušava da okupi nezadovoljne naprednjake, članstvo i funkcionere, ali i opozicionare.

Budući da je broj nezadovoljnih Vučićem, njegovom politikom, a naročito njegovim kadrovima, izuzetno veliki, Tomina stranka bi mogla da nanese najteži udarac aktuelnom režimu do sada. Jednak udarcu koji je SNS svojevremeno zadao DS-u, iskoristivši ogorčenje naroda, ali i njihovih članova i simpatizera koji su ih kaznili apstinencijom na izborima.Srbin. info je više puta pisao o tome da nezadovoljni članovi Srpske napredne stranke, koji dominiraju u partiji prepunoj preletača mahom iz redova „žutih“, G17, radikala, ne nasedaju više na lažna obećanja SNS funkcionera, kojima ih zasipaju od osnivanja 2008. godine, dok se oni enormno bogate zajedno sa funkcionerima iz Tadićevog režima.

Razočarani su time što se u Srbiji praktično ništa nije promenilo od vremena Tadića, a Vučićeva predizborna obećanja među članovima stranke odavno niko ne uzima za ozbiljno, tako da bi više nego rado pohrlili u „Tomino jato“. Tim pre što se većina aktuelnih članova i „upisala“ u SNS sledeći pre svega Nikolića, dok im se Vučić kao lider vremenom nametnuo.

Ukoliko Toma formira stranku uskoro, uopšte neće biti iznenađenje da najviši funkcioneri SNS preko noći promene „dres“, iako kod Vučića godinama uživaju sve privilegije.

(Srbin.info)

KOMENTARI12 komentara

 1. Bole says:

  Još jedan sns? Nek nam je Bog u pomoći!!!!

  • Nina says:

   To bi dovelo do vanrednih parlamentarnih izbora, a onda nadajmo se da bi neke zdravije snage dobile više glasova, Vučićev deo SNS_ dobio bi manje glasova nego dosad, a nešto bi dobio i Tomin deo i verovatno bi vodili nešto drugačiju politiku od dosadašnje vučkove. Ovako ako ostane onda Vučić ima vremena, sam je rekao da planira izbore 2020 goodine.

 2. Nina says:

  Ovo je više puta nagoveštavano i dosad nije primenjeno. Pitanje je i da li će na tome raditi. Liči na scenario slabljenja Vučićeve vlasti i laganog odlaska sa vlasti relativno mirnim putem na osnovu cepanja SNS-a. Vučićeva vlast nad Srbijom iznutra se zasniva na najvećoj stranci te ona se opet iznutra može urušiti cepanjem te stranke. Npr. kao posledica cepanja stranke ako bi deo SNS poslanika prešao u Tomin klub i u druge poslaničke klubove eto problema Vučiću da je oslabljen njegov tehnički servis u Skupštini, zatim bilo bi otvoreno i pitanje vanrednih izbora.

 3. Deda Micko says:

  Putko odzava istu ekipu na vlasti, odvratno, odvratno. E, da su samo Amerikanci koji nam rade o glavi, ali nisu. Sada ce na mesto Vucka doci Toma, a posle ce Vucko opet naslediti Tomu, gde ces lepse. Pa, nemojte mi reci da se interes Rusije razlikuje od interesa Amerike i Brisela. Sve je to ista bagra.

  • Nina says:

   Obrnuto i sasvim drugačije gledajte. Onaj ko ima najjaču stranku taj će dobiti i vlast. Da bi se njega rešili treba postići da SNS ne bude više vodeća stranka u Srbiji. SNS stranka je baš masovna i izgledaju kao Brozov SKJ. Istim stilom rade kao za vreme Tita, kako ovaj Tito 2 kaže tako aplaudiraju, glasaju i rade poslanici, drugi visoki činovnici i samo članstvo stranke. Kako postići da Vučić i njegov SNS više ne formira vladu i da ne odredjuje premijera Srbije, itd.? Treba pocepati tu stranku iznutra. SNS iznutra nema drugih jakih lidera uticajnih na postojeće članstvo sem vodje i osnivača Nikolića. To bi dovelo do vanrednih izbora, a onda mogu i neke druge stranke da dodju do izražaja. U ovoj varijanti najveća slabost su kontrolisani mediji i narod koji ne misli, a prednost je da nema obojene revolucije i haosa koji bi ona donela.

 4. teoretičar says:

  Koštunica, Đinđić, Tadić i Nikolić se više nikada neće vratiti u američki politički vrh Srbije. Oni su svoje odradili i poslodavac ih više ne treba a narod im neće dati više od 2% glasova, koji ne bi vredili ni da ih je 40%. Ima ko određuje poslanike, ministre i precednika Srbije danas. Možda je čak i pohvalno za Nikolića što su ga Ameri eliminisali.

 5. Deda Micko says:

  Nikolic ce oslabiti anti-Vuckove glasove, svi rade za Vucka, najodvratniji mi je u tom smislu Putin. Ne vidim zasto on to radi.

 6. DUSKO says:

  KOLIKO TO LESINARA TREBA DA CERUPA SRBIJU !!!

 7. petrovgrad says:

  Vučić ima da vlada nešta kraće od Turaka. Za sada mu nema rqavna, ima podrško skoro 65% birača. Ja nisam za SNS, ali nisam blesav da ne kapiram mnoge stvari. Jedino ima protivnika u sedmoj sili, iz razloga što mnogi novinari kod nas doživqavaju Srbiju kao tuđu državu. Nastupa državnički i za sada najviše brani Srbiju od novinara u Srbiji od hrvatsko-muslimanskog lobija do Soroševih pristalica. Ko je cenzurisao "Dogodine u Prizrenu" i ti nakon 6 dana izvodjenja, gde je tu slobodno novinarstvo. Znaju da lupetaju prozapadnjaci da Vučić švercuje oružje sa A.S Puškinom. Što bi kazali bistroumni seljaci Zbog Nikole, mrze i Svetog Nikolu.

 8. Milivoj Trbojevic says:

  Nikolic je Trebao davno da se otcepi od placenika vucica i seselja ako sme ali bojim se da bi mu bilo ko DOKTORU DINDICU Nikolic je dobar politicar treba ga zastiti i podrzati da se otarasi vucica i dacica Nikolic je priznat kod PUTINA I Ruske Federacije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *