Potomci dinastije Romanovih žele da se vrate u domovinu

Potomci dinastije Romanovih žele da se vrate u domovinu

5 јула 2013

nikolaj-romanov_500x300Potomci nekadašnje ruske carske dinastije Romanovih izrazili su želju da se vrate u Rusiju i uveravaju da to neće imati „nikakvih imovinskih posledica“. To je izjavio Aleksandar Zakatov, direktor Kancelarije Ruske imperatorske kuće (organizacije koja okuplja potomke dinastije Romanovih), a prenosi RIA „Novosti“.

„Takvi planovi, naravno, postoje, i otkako je dolazak u Rusiju ponovo postao moguć, članovi porodice neprekidno o tome govore“, rekao je Zakatov odgovarajući na pitanje da li potomci dinastije nameravaju da se presele u Rusiju.

Pri tome je glasine o tome da njihov povratak može prouzrokovati nekakve milionske troškove nazvao „potpuno besmislenim“ i naglasio da je Marija Vladimirovna Romanova (sadašnji starešina loze Romanovih) „protiv toga“.

On je saopštio da od ruskih vlasti zvanično nije stigao „nikakav poziv“. Pri tome, prema rečima Zakatova, Marija Vladimirovna „nikada nije tražila da budu primljeni i nikada to neće tražiti, već odluku o tome prepušta državi“. Marija Vladimirovna sa sinom trenutno živi u Madridu.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u