ПОТПУНИ ХАОС У АМЕРИЦИ: Проглашено ванредно стање, ГАРДА НА УЛИЦАМА, немири се проширили на друге градове…

POTPUNI HAOS U AMERICI: Proglašeno vanredno stanje, GARDA NA ULICAMA, nemiri se proširili na druge gradove…

29 maja 2020

Protesti u Mineapolisu traju već tri dana zbog brutalnog hapšenja i smrti Afroamerikanca u tom gradu, kome je policajac stavio koleno na vrat.

Uhapšeni Džordž Flojd kasnije je pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo u pritvoru.Na ulice Mineapolisa izašli su pripadnici Nacionalne garde SAD nakon sukoba demonstranata sa policijom.

U gradu je uvedeno vanredno stanje, izveštava BBC.

Protesti u Menapolisu traju već tri dana, a mediji izveštavaju da su demonstranti noćas nasilno zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci koji se sumnjiče za nasilnu smrt Flojda i zapalili je.

Policija je koristila suzavac da rastera demostrante koji su uništavali sve što im se našlo na putu.

U Mineapolisu je proglašeno vanredno stanje, a nemiri su se proširili na Čikago, Los Anđeles i Memfis.

Protesti su održani i u Los Anđelesu i Denveru

Četvorica belih policajaca koji su učestvovali u hapšenju kasnije su smenjeni, ali su se neredi sa ulica Mineapolisa preneli na susedne gradove.

KOMENTARI10 komentara

 1. e says:

  "Bilo jednom u Americi", ali nje nii prvi ni poslednji put, American Way, masacre.

  • pera says:

   To je lako reći, pa i ja kažem.

 2. pera says:

  "Bilo jednom u Americi." Nije to ni prvi ni poslednji put, American Way, masacre.

 3. Istina says:

  Neka jim je sa srečom, neka se sete indijanaca i crvene rase... Gorela u paklu da bog da...

 4. Bora says:

  🎶🎵We are the world, we are the children 🎶🎵 Gde su jim sada ujedinjene nacije, da jim udare sankcije što ubijaju vlastiti narod?

 5. milorad2 says:

  Da,da ova država sve više upada u ANARHIJU,očigledan je "jugoslovenski" scenario i tramp mi sve više liči na miloševića.U svakom slučaju ne treba da ih žalimo,jer je njihovo koleno i dalje na NAŠEM vratu i svaki haos tamo daje nam ovde sve veći i veći manevarski prostor.Nadam se da ih nećemo više gledati i imati bilo kakva posla sa njima u budućnosti.Ne bi bilo loše da se sete i zatvore bondstil i mislim da je taj momenat jako blizu,jer prokletstvo koje su sebi navukli upadajući na kosovo bi time bilo smanjeno.Svaki dan na kosovu ćeih koštati SVE VIŠE I VIŠE kako vreme ide a mislim da je i laicima sada vidljivo kako oni TONU od kada su nas napali, i to UBRZANO.Toliki sunovrat onako moćne države za SAMO 20 god(što je u istorijskim procesima maltene minut) posle upada u našu zemlju ,brate treba biti budala i ne priemetiti tu "slučajnost".Moj TOPLI savet im je da idu odave ŠTO PRE, jeste da je kasno za njih, ali bar će biti manje katastrofalno i nasilno ono što će im se uskoro desiti.

 6. sergej says:

  100000000. Mrtvih za početak!!! I sledećih 100 godina rata i pakla ne devet krugova već 90 krugova pakla. I vakcinu Gejtsa. To je moja želja za njih. Ja sam svoju mladost ostavi u ratovima Balkana i invalid. A oni su bili ti što su vukli poluge rata gospodari raja i pakla neka sad osete pakao.

 7. uddu says:

  Ne radujte se tudjoj nesreci!

  • Kosovac says:

   @ uddu, …..Ne radujemo se mi tuđoj nesreći. Mi smo se čak namrštili i svi kažemo, Crkli dabogda.

 8. da da says:

  Tamo je država ulagala najviše para,da bi naoružala policiju i vojsku,a građani su opet ulagali pare,da bi sebe naoružali,kad to krene pičvajz,,zaustaviti ga niko neće...moći...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *