ПОТВРЂЕНО – САДА ЦЕО СВЕТ ЗНА: Руски специјалци ратују у Сирији и они разбијају ИСИС!

ПОТВРЂЕНО – САДА ЦЕО СВЕТ ЗНА: Руски специјалци ратују у Сирији и они разбијају ИСИС!

14 јуна 2016

586685_061106c1_fБлискоисточни извори наводе да су последњих неколико недеља руске специјалне јединице учествовале у продору сиријске армије ка престоници Исламске државе Раки.

Да подсетимо, руски војници до сада су се бавили обуком Сиријаца и навођењем својих авиона на циљеве на земљи, док официри учествују у раду сиријских штабова са звањем саветника. Такође је савремена самоходна артиљерија великог домета са руским посадама учествовала у ослобођењу Палмире и биткама код Хаме и Алепа.

Тако да је ово је први пут да је забележено учествовање руских специјалаца у директним борбама на терену, чиме сиријски „Ал масдар“ објашњава драстично напредовање армије кроз пустињу и то око 65 километара за десетак дана.

Сиријска армија тако се нашла пред вратима Табке, града од око 70.000 становника на Еуфрату са браном и путем преко ње. Циљ сиријске армије је да заузме Табку и оствари контролу у зони око града, а такође да обезбеди мостобран са друге стране реке за наредне фазе рата.

Велика авио-база омогућила би Сиријцима редовно снабдевање далеко од најнасељенијих области, чиме би створили претпоставке за напад на око 40 удаљену километара Раку, који је планиран за следећу годину.

Последња три дана Сиријци стоје код раскрснице од које се рачвају путеви ка Табки и Раки, како би обезбедили линију снабдевања. Њихове снажне извиђачке групе пришле су на око пет километара од аеродрома. Бивши амерички дипломата на Блиском истоку Џошуа Лендис из својих извора тврди да су специјалне јединице једне ноћи већ зашле и на саму писту, одакле су идентификовали циљеве и наводили руске авионе на аеродромске зграде северно. Наиме, сиријске и руске специјалне јединице опремљене су уређајима за ноћно осматрање и гађање те се врло комотно понашају у мраку пред терористима.

Терористе чекао котао

Према војним изворима с терена, Исламска држава одустала је од битке у пустињи и прикупила је велике снаге у самој Табки. Међутим, већ се слути да им -сиријска команда спрема непријатан маневар. Наиме, војска је продужила и у правцу Раке до места Русафа, одакле може да скрене ка Табки паралелним правцем и одсече је од Раке. У том случају једини правац снабдевања џихадиста биће преко бране, а уски појас пустиње испред ње идеалан је за дејства руског ваздухопловства.

(Вести-онлајн)

KOMENTARI3 коментара

  1. opstanak srbije says:

    to su iz cecenije dobijo voda cecinaca dosta gasa i love....

  2. mrki says:

    Verovatno ni ti ne znas sta si hteo reci,ha ha

  3. Apis says:

    Rusi u Siriji imaju odrzavanje kondicije do neizbeznog susreta sa NATO razbojnicima. Posle toga o SAD će se pricati koliko i o Kartagini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u