ПОТВРЂЕНО – САДА ЦЕО СВЕТ ЗНА: Руски специјалци ратују у Сирији и они разбијају ИСИС!

POTVRĐENO – SADA CEO SVET ZNA: Ruski specijalci ratuju u Siriji i oni razbijaju ISIS!

14 juna 2016

586685_061106c1_fBliskoistočni izvori navode da su poslednjih nekoliko nedelja ruske specijalne jedinice učestvovale u prodoru sirijske armije ka prestonici Islamske države Raki.

Da podsetimo, ruski vojnici do sada su se bavili obukom Sirijaca i navođenjem svojih aviona na ciljeve na zemlji, dok oficiri učestvuju u radu sirijskih štabova sa zvanjem savetnika. Takođe je savremena samohodna artiljerija velikog dometa sa ruskim posadama učestvovala u oslobođenju Palmire i bitkama kod Hame i Alepa.

Tako da je ovo je prvi put da je zabeleženo učestvovanje ruskih specijalaca u direktnim borbama na terenu, čime sirijski „Al masdar“ objašnjava drastično napredovanje armije kroz pustinju i to oko 65 kilometara za desetak dana.

Sirijska armija tako se našla pred vratima Tabke, grada od oko 70.000 stanovnika na Eufratu sa branom i putem preko nje. Cilj sirijske armije je da zauzme Tabku i ostvari kontrolu u zoni oko grada, a takođe da obezbedi mostobran sa druge strane reke za naredne faze rata.

Velika avio-baza omogućila bi Sirijcima redovno snabdevanje daleko od najnaseljenijih oblasti, čime bi stvorili pretpostavke za napad na oko 40 udaljenu kilometara Raku, koji je planiran za sledeću godinu.

Poslednja tri dana Sirijci stoje kod raskrsnice od koje se račvaju putevi ka Tabki i Raki, kako bi obezbedili liniju snabdevanja. Njihove snažne izviđačke grupe prišle su na oko pet kilometara od aerodroma. Bivši američki diplomata na Bliskom istoku Džošua Lendis iz svojih izvora tvrdi da su specijalne jedinice jedne noći već zašle i na samu pistu, odakle su identifikovali ciljeve i navodili ruske avione na aerodromske zgrade severno. Naime, sirijske i ruske specijalne jedinice opremljene su uređajima za noćno osmatranje i gađanje te se vrlo komotno ponašaju u mraku pred teroristima.

Teroriste čekao kotao

Prema vojnim izvorima s terena, Islamska država odustala je od bitke u pustinji i prikupila je velike snage u samoj Tabki. Međutim, već se sluti da im -sirijska komanda sprema neprijatan manevar. Naime, vojska je produžila i u pravcu Rake do mesta Rusafa, odakle može da skrene ka Tabki paralelnim pravcem i odseče je od Rake. U tom slučaju jedini pravac snabdevanja džihadista biće preko brane, a uski pojas pustinje ispred nje idealan je za dejstva ruskog vazduhoplovstva.

(Vesti-onlajn)

KOMENTARI3 komentara

  1. opstanak srbije says:

    to su iz cecenije dobijo voda cecinaca dosta gasa i love....

  2. mrki says:

    Verovatno ni ti ne znas sta si hteo reci,ha ha

  3. Apis says:

    Rusi u Siriji imaju odrzavanje kondicije do neizbeznog susreta sa NATO razbojnicima. Posle toga o SAD će se pricati koliko i o Kartagini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *