ПОТВРЂЕНО! ВЕЛИКА ИЗДАЈА! Заев са Албанцима забија нож у леђа Србији

ПОТВРЂЕНО! ВЕЛИКА ИЗДАЈА! Заев са Албанцима забија нож у леђа Србији

1 марта 2017

Macedonia protest 564

Македонска СДСМ Зорана Заева прихватила је албанску платформу из Тиране, изјавио Артан Груби из ДУИ, најјаче албанске странке у Македонији.

То је данас пренео македонски портал „Инфомакс“.

„Знате шта је важно у вези са (тиранском) платформом. Битно је да је прихваћена и да ће бити реализована. Прихваћена од СДСМ-а“, рекао је Груби гостујући на ТВ 21.

Груби је подвукао да платформа предвиђа увођење двојезичности у потпуности на територији Македоније и изједначавање македонског и албанског језика.

Заев је председнику Македоније Ђорђу Иванову предао 67 потписа потпомогнутих гласовима три албанске партије за мандатара за састав македонске владе. После прихватања албанских услова, Македонија је на корак од формирања нове владе.

Велики преокрет се десио данас јер је председник Иванов одбио да да мандат опозицију и Заеву, што је изазвало бес опозиције, НАТО пакта и званичника у Бриселу.

Медији су претходних дана пренели да је Зоран Заев, лидер опозиционе СДСМ у Македонији обавестио Главни одбор странке о коалиционом споразуму са албанском партијом ДУИ који, између осталог, предвиђа одлуку којом би се Србија теретила за наводни геноцид над Албанцима у Македонији између два светска рата. Ипак, те наводе је накнадно демантовао Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ).

Наводно је реч била о периоду од 1912 до 1956. године, а како је пренела скопска Република онлајн, ова одлука није благонаклоно прихваћена у Главном одбору, а Заев је образлажући је покушао да спусти лопту рекавши да то није опасно за Македонце, јер кривица пада на терет Срба и Владе Србије, која је у то време била надлежна за бившу Вардарску Македонију.

На критике неколицине чланова Главног одбора Заев је, како се наводи, изнео аргумент да би Албанаца, да нису убијени, било више и да би у Устав ушли као конститутивни народ.

Лист пише да је Заев практично променио историју Македоније устврдивши да су Албанци одувек били присутни у Македонији у великом броју, али да их је сада мање јер су истребљени.

(Спутник)

KOMENTARI2 коментара

  1. Trifun says:

    Nisu dobili vlast legalno jer je predsjednik odbio da im da mandat, u skladu sa njegovim ovlascenjima i Ustavom! To znaci da ce sada morati ilegalnim i nasilnim putem da pokusaju da dodu na vlast, a to je objava rata drzavi Makedoniji!

  2. Svašta ponešto says:

    Počelo je počelo , pa crna gora pa Grčka i onda ćemo mi da krenemo , nadam se da znaju da plivaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u