ПОТВРЂЕНО! ВЕЛИКА ИЗДАЈА! Заев са Албанцима забија нож у леђа Србији

POTVRĐENO! VELIKA IZDAJA! Zaev sa Albancima zabija nož u leđa Srbiji

1 marta 2017

Macedonia protest 564

Makedonska SDSM Zorana Zaeva prihvatila je albansku platformu iz Tirane, izjavio Artan Grubi iz DUI, najjače albanske stranke u Makedoniji.

To je danas preneo makedonski portal „Infomaks“.

„Znate šta je važno u vezi sa (tiranskom) platformom. Bitno je da je prihvaćena i da će biti realizovana. Prihvaćena od SDSM-a“, rekao je Grubi gostujući na TV 21.

Grubi je podvukao da platforma predviđa uvođenje dvojezičnosti u potpunosti na teritoriji Makedonije i izjednačavanje makedonskog i albanskog jezika.

Zaev je predsedniku Makedonije Đorđu Ivanovu predao 67 potpisa potpomognutih glasovima tri albanske partije za mandatara za sastav makedonske vlade. Posle prihvatanja albanskih uslova, Makedonija je na korak od formiranja nove vlade.

Veliki preokret se desio danas jer je predsednik Ivanov odbio da da mandat opoziciju i Zaevu, što je izazvalo bes opozicije, NATO pakta i zvaničnika u Briselu.

Mediji su prethodnih dana preneli da je Zoran Zaev, lider opozicione SDSM u Makedoniji obavestio Glavni odbor stranke o koalicionom sporazumu sa albanskom partijom DUI koji, između ostalog, predviđa odluku kojom bi se Srbija teretila za navodni genocid nad Albancima u Makedoniji između dva svetska rata. Ipak, te navode je naknadno demantovao Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM).

Navodno je reč bila o periodu od 1912 do 1956. godine, a kako je prenela skopska Republika onlajn, ova odluka nije blagonaklono prihvaćena u Glavnom odboru, a Zaev je obrazlažući je pokušao da spusti loptu rekavši da to nije opasno za Makedonce, jer krivica pada na teret Srba i Vlade Srbije, koja je u to vreme bila nadležna za bivšu Vardarsku Makedoniju.

Na kritike nekolicine članova Glavnog odbora Zaev je, kako se navodi, izneo argument da bi Albanaca, da nisu ubijeni, bilo više i da bi u Ustav ušli kao konstitutivni narod.

List piše da je Zaev praktično promenio istoriju Makedonije ustvrdivši da su Albanci oduvek bili prisutni u Makedoniji u velikom broju, ali da ih je sada manje jer su istrebljeni.

(Sputnik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Trifun says:

    Nisu dobili vlast legalno jer je predsjednik odbio da im da mandat, u skladu sa njegovim ovlascenjima i Ustavom! To znaci da ce sada morati ilegalnim i nasilnim putem da pokusaju da dodu na vlast, a to je objava rata drzavi Makedoniji!

  2. Svašta ponešto says:

    Počelo je počelo , pa crna gora pa Grčka i onda ćemo mi da krenemo , nadam se da znaju da plivaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *