PREDSEDNIK EKVADORA: Nama ne treba ničija dozvola da bi sarađivali sa Rusijom?

PREDSEDNIK EKVADORA: Nama ne treba ničija dozvola da bi sarađivali sa Rusijom?

13 avgusta 2014

Ecuadorian President Rafael CorreaZemlje Evropske unije su izjavile da su nezadovoljne odlukom latinoameričkih država da isporučuju Rusiji proizvode čiji je uvoz iz Evrope zabranjen.

Predsednik Ekvadora Rafael Korea je u utorak izjavio da njegova zemlja neće tražiti dozvolu da izvozi za Rusiju prehrambene proizvode.

„Odmah želim da kažem da nam nije potrebna ničija dozvola da prodajemo prehrambene proizvode našim prijateljima. Koliko je nama poznato, Latinska Amerika nije deo Evropske unije“, citira agencija Andes reči predsednika Ekvadora.

Špansko izdanje El Pais prenosi da su zemlje EU nezadovoljne namerom latinoameričkih država da dogovore isporuku proizvoda čiji je uvoz iz EU zabranila Rusija. Na godinu dana je zabranjen uvoz goveđeg i svinjskog mesa, živine, mlečnih i morskih proizvoda, voća i povrća iz zemalja koje su ranije uvele antiruske sankcije (SAD, država EU, Kanade, Australije). „Sačekaćemo zvaničnu žalbu (zemalja EU) i odgovorićemo“, kaže Korea.

KOMENTARIJedan komentar

  1. života says:

    U E U glume snagu i moć kao da su još u kolonijalnoj eri osvajanja i porobljavanja svih mimo njih. Zato sada predstavljaju psihijatrijskog bolesnika- IZGUBILI SU OSEĆAJ STVARNOSTI i žive u svom " svetu".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *