ПРЕДСЕДНИК ЈЕДНЕ ИТАЛИЈАНСКЕ РЕГИЈЕ ПРЕТИ: „Направите прославу, послаћу карабињере са бацачима пламена и све ће вас спалити!“ (ВИДЕО)

PREDSEDNIK JEDNE ITALIJANSKE REGIJE PRETI: „Napravite proslavu, poslaću karabinjere sa bacačima plamena i sve će vas spaliti!“ (VIDEO)

21 marta 2020

Italija zbog korona virusa proživljava najveću krizu od Drugog svetskog rata, apeluje se na nedisplinovane građane koliko i u Srbiji da ne izlaze napolje, da se ne okupljaju, s tim da je na Čizmi situacija daleko alarmantnija.

Zato govor predsednika regija Kampanija Vićenca de Luke za poslednjih 24 časa je izazvao salve oduševljenja po društvenim mrežama.Šta se dogodilo?

Po ulasku vojske u ovu regiju i nastavka nedsicipline određenog dela građana, De Luka je održao emotivnu konferenciju za medije na kojoj je posebne minute posvetio onima koji se oglušavaju o naredne Vlade Italije, okupljaju se, proslavljaju…

Zapretio je otvoreno, pred kamerama, karabinjerima sa bacačima plamena?! Praktično je upozorio na otvoreni rat onima koji ne žele da se povinuju pravilima karantinskog ponašanja.

– Čujem da se planiraju proslave matura u našoj regiji. Budete li to uradili, poslaću vam karabinjere sa bacačima plamena – rekao je silno revoltirani De Luka u javnom govoru koji je prenošen na televiziji.

Ovu izjavu preneli su svi italijanski mediji, naravno ni svetski ne odolevaju.

Najavio je borbu protiv korona virusa jednaku onoj prema ljudima koji se neodgovorno i bahato ponašaju u novonastaloj situaciji sa korona virusom koji svakodnevno odnosi po nekoliko stotina života u Italiji.

Kampanija, poznata inače po velikom animozitetu građana prema severu Italije i prestonici Rimu je pod udarom korone, broj obolelih raste velikom brzinom, a ova južna regija u kojoj su najpoznatiji gradovi Napulj, Avelino, Salerno nema ni približno finansijske ni medicinske mogućnosti, kao bogata Lombardija, što još više plaši čelnike ove regije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *