ПРЕКРЕТНИЦА: Србија и Вучић принуђени на само једно

ПРЕКРЕТНИЦА: Србија и Вучић принуђени на само једно

7 септембра 2018

После последњих порука из Приштине, Вучићу ништа друго није преостало него да одбије разговор са Тачијем, сматра саговорник Спутњика.

Председник Србије Александар Вучић одлучио je да данас не разговара са представницима Приштине у Бриселу, после сусрета који је имао са Федериком Могерини, пренео је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је навео да се председник Србије одлучио на тај потез због „свих превара, претњи и лажи косовских Албанаца“, а додао је и да је питање да ли ће се и када наставити разговори с Приштином.Да ли је таква одлука српског председника нека врста прекретнице у разговорима са Приштином?

Др Јелена Вукоичић каже да је то једини потез који је Вучић у оваквој ситуацији могао да повуче и једина одлука која је могла бити донета.

„Све опструкције од стране Албанаца које видимо, и то не само у последњем периоду, Србији све више сужавају маневарски простор без обзира на нашу конструктивност. Јасно је да су политичке страсти на Косову међу владајућом гарнитуром и више него узавреле, јер је очито да се озбиљно удара на легитимитет Хашима Тачија, што говори да се нешто дешава“, каже наша саговорница.

Према њеном мишљењу, та нервоза је опасна нарочито кад се подгревају ирационалне идеје о додавању нових српских територија Косову, а све са циљем да се изиритира Београд.

„Понашање Албанаца иде баш у правцу овога што је председник Србије одлучио. Они су постали толико дрски и агресивни да не може да постоји други разлог за то него да опструирају преговоре и сваку могућност договора и да натерају власт у Србији да се повуче, јер њима не одговара у којем правцу ствари иду“, наводи она.

Наша саговорница сматра да ЕУ не би требало да има било какве реакције на овакву одлуку Србије, јер је до сада била и више него толерантна према Приштини.

Ђурић је навео да је Вучић истакао да Београд жели да сачува мир, али не може да прихвати покушаје претње и забране посете председника Србије Косову и Метохији. Он је додао и да су неприхватљиви покушаји Тачија да Прешево, Медвеђу и Бујановац прикаже као део територије Косова.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

  1. Zoran says:

    To do sutra, a sutra idemo na pregovore. Dajte ljudi...taj ni samom sebi ne veruje.

  2. Opet ja says:

    Ma ko bi rekao, ja mislio Šiptari hoće sve lepo da se dogovorimo i živimo zajedno u Srbiji. A Vučićima i ekipi je mesto u zatvoru zbog izdaja i kradja.

  3. Barakuda says:

    Budala je onaj koji može da povjeruje da ljudi iz kamenog doba mogu pregovarati ! Treba sačekati trenutak i protjerati do jednog sa naše vjekovne zemlje !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u