PREMIJER DONJECKE REPUBLIKE: Neka Kijev zna da je Berlin zauzet dve godine posle Staljingrada

PREMIJER DONJECKE REPUBLIKE: Neka Kijev zna da je Berlin zauzet dve godine posle Staljingrada

9 avgusta 2014

645188DonetskDonjecka Republika je pre dva dana dobila novog premijera. Na taj položaj je došao jedan od komandanata njene armije Aleksandar Zaharčenko, a Aleksandar Borodaj, koji je dotad bio na čelu vlade DNR, postao je njegov „generalni savetnik“.

Zaharčenko se danas obratio narodu Donjecke Republike, a i kijevskim vlastima i svetskoj javnosti. Evo teksta njegovog obraćanja:

„Donjeck je okružena snagama ukrajinske kaznene armije i nacionalne garde. Međutim, jedinice narodnih ustanika su potpuno spremne za zaštitu glavnog grada naše Republike. Pripadnici ukrajinske kaznene ekspedicije više puta su izjavljivali da su opkolili Donjeck, da su počeli da ga čiste ili da su, čak, zauzeli neke njegove delove. Samo, to im nikad nije pošlo za rukom.

Vlada Donjecke Republike i sada je sigurna u pobedu.

Okruženi grad se suočava sa humanitarnom katastrofom. Od bombardovanja ginu mirni građani. Dođe li do juriša na grad – broj žrtava biće višestruko veći.

Humanitarnih koridora uopšte nema. U Donjeck se ne mogu dovesti ni lekovi za građane. Ponestaju namirnice. Zbog blokade i bombardovanja – nemoguće je popravljati razorenu komunalnu infrastrukturu. Grad veoma loše stoji i ca snabdevanjem vodom i strujom.

Nadamo se da će međunarodna zajednica uticati na krvožedne kijevske vlasti i da Donjeck neće ponoviti sudbinu Staljingrada.

Mi smo spremni za prekid vatre da se humanitarna katastrofa u Donbasu ne bi još proširila.

Međutim, ako agresija ukrajinske armije bude nastavljena – naši narodni dobrovoljci će se boriti pri svakom odnosu snaga i u svim uslovima. Neka Kijev ne gubi iz vida čime se za naciste završio Staljingrad jer je dve godine kasnije bio zauzet Berlin.

Donjeck će se sada pretvoriti u jedinstveni vojni logor.

Nećemo dozvoliti da nacisti divljaju i prave nasilje u Donjecku. Borba će se voditi za svaku ulicu, za svaku kuću, za svaki metar naše zemlje!

Neprijatelje će biti odbačen.

Mi ćemo odbraniti svoje pravo na slobodu i nezavisnost!

Stanovnici Donjecka podržavaju našu odlučnost u borbi sa okupatorima!

Mi ćemo pobediti!“

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *