PREVARIO IH INVESTITOR: Dve samohrane majke dale kuću i ostale na ulici

PREVARIO IH INVESTITOR: Dve samohrane majke dale kuću i ostale na ulici

7 avgusta 2014

investitorOjadio nas je investitor. Ne samo što smo postali beskućnici, nego moramo da plaćamo i 1.000 evra njegovog duga “Infostanu”, pričaju Jelena Simić i Mirjana Ćirić.

Njih dve sklopile su još pre sedam godina ugovor sa investitorom o rušenju njihovih kuća zarad gradnje zgrade u Šumatovačkoj 4. U zamenu je trebalo da dobiju stanove, a iako je rok istekao još 2009. godine, zgrada je nedovršena, a od investitora – ni traga, ni glasa.

– Godinama čekamo da nam sagrade dom. Po ugovoru, investitor Predrag Simić je trebalo da nam plaća smeštaj dok je gradnja u toku. Ali i to je prestao da radi pre nekoliko godina. Umesto da sam u svojoj porodičnoj kući, sada smo beskućnici – kaže Jelena Simić.

Porodična kuća koju su delile ove porodice srušena je posle smrti najstarijeg Simića po odobrenju opštine Vračar.

Odlučeno je da se tu grade jednobrazne zgrade, a u jednoj od njih trebalo je da ove porodice dobiju ceo drugi sprat, a ostali stanovi bili bi na prodaju.

Našli su 2007. investitora, ali kažu da on poslednjih godinu dana čak i ne dolazi u Šumatovačku, niti se javlja na telefon.

Umesto novih stanova, Jeleni i njenoj tetki Mirjani Ćirić stiglo je utuženje od 1.000 evra za neplaćeni “Infostan” koji je takođe trebalo da plaća investitor.

Mirjana Ćirić pokrenula je parnicu protiv Simića.

– Već tri godine smo na sudu, ali se on ne pojavljuje. Najveći šok koji nam je priredio je neplaćanje “Infostana” zbog čega mi je sad blokirana cela penzija.

Pre rušenja kuće sam ostala bez posla, kao samohrana majka odgajila sam ćerke od kirije studentkinja koje su stanovale kod mene. Sada više nema ni tih para. Na selu sam kod sestre, nemam ni za kartu do Beograda! Ovo je prava agonija! – priča Mirjana Ćirić.

“Blic” je pokušavao u više navrata prethodnih dana da stupi u kontakt sa Simićem i od njega dobije komentar, ali na naše pozive niko nije odgovorio.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Mars barabo... Osladilo ti se da za malo zemlje uzmes 4 stana i onda udri kiriju. E neces.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *