Прича о подземљу отвара нишку глумачку смотру

Прича о подземљу отвара нишку глумачку смотру

3 августа 2018

ВРАТОЛОМНЕ вожње мангупа са београдског асфалта који трагају за бољим животом и узвраћеном љубави, само су део филма „Јужни ветар“ редитеља и сценаристе Милоша Аврамовића, који 25. августа отвара овогодишње „Филмске сусрете“ у Нишу.

Причу о београдском подземљу, инспирисану аутентичним искуствима људи укључених у криминал, на великом платну ће дочарати Милош Биковић, Драган Бјелогрлић, Небојша Глоговац, Миодраг Радоњић, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић, Срђан Тодоровић, Богдан Диклић, Александар Берчек, Љубомир Николић, Денис Абдула, као и гости из Бугарске Христо Шопов и Ивајло Захаријев.Сценарио, настао из пера Петра Михајловића и Милоша Аврамовића одсликава суштинску борбу између добра и зла. Истовремено, то је поучна прича упућена младима у Србији, описана кроз испреплетане судбине њихових вршњака и свих оних, који су, у жељи за бољим животом, направили погрешан избор.

– Сценарио је резултат моје потребе да на поучан начин пренесем млађим генерацијама све оно што сам као клинац доживео и преживео одрастајући 90-их година на улицама београдског насеља Миријево, окружен екстремним насиљем и сиромаштвом, у свету без хероја. Сценарио је посвећен мојим преминулим друговима и другарицама, а мој јунак говори у њихово име – објашњава Аврамовић.

Београдска премијера заказна је за 14. новембар, а после тога ће бити приказиван у биоскопима широм Србије и региона.

ПОДРШКА

ИЗА филма, који је сниман крајем прошле године у Миријеву и другим деловима Београда, стоје продуцентске куће „Режим“, „Арт Виста“ и „Архангел студио“. Филм је 2010. године добио средства за развој сценарија на конкурсу Секретаријата за културу Београда, победио је на конкурсу Филмског центра Србије за продукцију, а подржали су га и Секретаријат АП Војводина и Министарство културе.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u