ПРИСТУПАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ НАТО: Подгорица чека на устоличење? | ИНТЕРМАГАЗИН

ПРИСТУПАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ НАТО: Подгорица чека на устоличење?

11 јануара 2017

nato-34646

Спољнополитички одбор новог сазива америчког Сената у среду ће на радној седници размотрити Протокол о приступању Црне Горе НАТО, после чега ће документ бити упућен на изјашњавање пред пуним саставом Сената, објављено је на сајту Комитета Сената САД за спољне послове.

Крајем прошле године спољнополитички одбор претходног сазива (администрација Барака Обаме) покушао је да убрза ратификацију, али се то није десило јер су два републиканска сенатора имала примедбе. Правила налажу да се Протокол може одобрити само једногласно, што је овог пута изостало и одложило причу за 11. јануар.

Бивша заменица помоћника министра одбране САД, а сада експерт Атлантског већа Евелин Фаркаш, оцењује да процес учлањења Црне Горе у НАТО не може бити заустављен, без обзира на то да ли ће одлука о ратификацији Приступног протокола Црне Горе са НАТО бити донета у среду или пошто на чело америчке администрације 20. јануара дође Доналд Трамп.

СТИЖУ ХЕЛИКОПТЕРИ

Црногорски војни министар Предраг Бошковић најавио је модернизовање војске, уз набавку вишенаменских хеликоптера, борбених оклопних возила, модернијих патролних бродова, опреме за ваздушно осматрање, као и повезивање са НАТО интегрисаним системом ваздушне заштите.

KOMENTARI3 коментара

 1. USS Sputnjik says:

  Zar ima još itko tko sumnnja da je Crna Gora nova članica NATO-a?

 2. Kulak says:

  NAŠI kadrovi iz Crne Gore će razoriti NATO pakt iznutra.

  • USS Sputnjik says:

   Ne bi da je sjedište NATO-a u Crnoj Gori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u