ПРЉАВА АМЕРИЧКА ПОСЛА: Ово је Американац који води медијски рат против Србије!

ПРЉАВА АМЕРИЧКА ПОСЛА: Ово је Американац који води медијски рат против Србије!

7 октобра 2015

48932_01-saliven-2_fАмериканац Ендру Дру Саливен, директор и суоснивач Међународне новинске организације за истраживање организованог криминала и корупције (ОЦЦРП) који од 2004. живи у Сарајеву, један је од главних креатора лажних афера које готово свакодневно потресају Србију.

Истраживачко новинарство Саливену, тврде искусне дипломате, служи само као параван, док све време обавља прљаве послове за британску и америчку обавештајну службу.

Сваки дан афере

Према речима наших саговорника, управо овај човек је прошлог месеца пустио у јавност тајне снимке Ивице Дачића са нарко-босом Мишом Бананом, осмислио је аферу „Прислушкивање“, а лично координира и бројне медијске нападе на пројекат „Београд на води“!

– Афера „Банана“ није откривена тако што су се новинар Стеван Дојчиновић (уредник ОЦЦРП за Србију прим. аут.) и његов портал КРИК „поломили“ од истраживања, већ им је снимке Дачића и Банане доставио Саливен. Дојчиновић је ишао у Сарајево по њих. На „редакцијском састанку“ Саливен му је дао инструкције како и када да их пусти, али и ком медију да да коју и какву изјаву… – истиче извор Информера из безбедносних служби у БиХ.

– Задатак шефа ОЦЦРП је да за рачун САД и Британије држи Србију у стању сталног хаоса како би спречио „превелики немачки и руски утицај“ – напомиње саговорник Информера.

Користе кртице

Бивши оперативац ДБ Божо Спасић сматра да је врло вероватно да иза покушаја дестабилизације Србије стоји организација попут ОЦЦРП.

– Јавна је тајна да многе невладине организације које се баве хуманитарним радом у региону у ствари представљају испоставе западних обавештајних служби. Вероватно је то случај и са овим такозваним независним новинарима – закључује Спасић.

На другој страни, Стеван Дојчиновић демантује да је од Саливена добио тајне снимке Дачића и Банане.

– Лично сам обезбедио те снимке, али не желим да откријем извор од ког сам их добио – тврди Дојчиновић.

Саливен: Комплимент!

Дру Саливен каже да је искусан новинар који никад не говори о изворима информација, али подвлачи да Дојчиновић не лаже.

– Многи су ме називали шпијуном ЦИА, руског ФСБ, као и да сам радио за криминалце, разне владе и многе друге. Ако добро радите посао истраживачког новинара, вероватно сте многе наљутили. Оптужбе да сам шпијун схватам као комплимент, јер долазимо до скривених информација и то значи да одлично истражујемо. Ја служим професији и читаоцима који прате наш рад. Никоме другом. Ваши извори су, као и многи у Србији, очигледно погрешни – напомиње Саливен, уз опаску да су наши политичари корумпирани:

– У било којој другој држави Дачић би био истеран из Владе, а Вучић би морао да поднесе оставку. Ипак, политичари у Србији огроман новац добијају од организованог криминала, нарочито од нарко-босова и то траје више од пет година. Зато се ништа не догађа. Србија на тај начин зарађује више пара него Мексико. Ви сте корумпирана држава.

(Информер)

KOMENTARI8 коментара

 1. Ilija says:

  Naravno da se kompromitujuci snimci objavljuju kad to Amerikancima najvise odgovara. Zato i ulazu milijarde u spijunazu da bi mogli sto vise ljudi da ucenjuju. Ovaj debeli americki krmak sa slike vjerovatno nesto i ne laze, ali sigurno radi u dosluhu sa CIA i slicnim organizacijama, cinjenica je da ga neko dobro placa da to radi u Sarajevu (kao i mnoge druge agente na raznim zadacima). Ne branim Dacica, ali hajde da vidimo malo vezu narkomanije sa CIA i US vlastima. Cinjenica je da je proizvodnja droge u Avganistanu uvecana 12 puta otkad su 2001 Amerikanci dosli tamo. Droga se otuda salje US vojnim avionima (i CIA avionima) koje niko ne smije pregledati, u vojne baze Amerike na Kosovu, Turskoj i sirom Evrope. Govore upuceni da CIA zaradi godisnje preko 500 milijardi dolara od trgovine narkoticima. Isto tako oni prevoze i kokain iz Kolumbije u USA i ostale zemlje. I velike US banke su ukljucene u pranje para od narkotika. CIA tako velikim delom finansira svoje operacije i razne NVO koje za njih rade. Takodje neke vrlo uticajne porodice iz USA su aktivno ukljucene u taj biznis (Bush-evi). Zar je moguce da je vec 15 godina tolika vojska na KosMetu, koju USA kontrolise, nisu nikad nasli nikakvu vecu kolicinu droge, a poznato je da se tamo droga valja naveliko? Naravno da nece otkriti, jer su oni ti koji glavne poslove rade oko droge, Siptari su manji dileri, koji za njih rade na distribuciji. Amerikanci su na KosMetu da stite i omogucavaju nesmetan protok droge, a ne da to sprecavaju, jer oni iz toga debelo profitiraju.

 2. Мишко says:

  Вратити све наше проверене оперативце( које су ДОС-овци протерали) који су се показали у последњим Отаџбинским ратовима као праве патриоте. Божа Спасић је експерт и поштен човек који је врло способан у одбрани од медијских подметања и провокација, и треба га са колегама вратити из резерве, реактивирати.

 3. zlatiborski ovan says:

  Prema rečima naših sagovornika, upravo ovaj čovek je prošlog meseca pustio u javnost tajne snimke Ivice Dačića sa narko-bosom Mišom Bananom, osmislio je aferu „Prisluškivanje“, a lično koordinira i brojne medijske napade na projekat „Beograd na vodi“! ********** nastoje da smaknu el. rusofila, i konkurenciju Laznom caru Scepanu Picoustom

 4. телетабис says:

  Па ови ботови из СНС добилу сендвичић, мало се ожољавили. А види овога, мора да на сат збрише два сендвича. Ботови СНС-а размислите, нека вам дају барем два сендвича дневно.

 5. Божо says:

  Што мало негледаш на своју страну. Окле паре американцима. Побише све живо по свету и опљачкаше и поштени. А криминалци светски.

 6. иле says:

  Za par godina i on će kao i mnogi drugi objaviti knjigu u kojoj će nadugačko i naširoko objašnjavati kako su ga naterali da radi protiv Srbije, kako su ga obmanjivali i lagali da su Srbi primitivci i zločinci a Bošnjaci, Hrvati i Šiptari fini kulturan svet, kako je on jednog dana kad je shvatio da je izmanipulisan rekao odlučno "ne" i napustio agenciju i slična sranja. I smatraće da je tom ispovešću oprao voje grehe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u