ПРЉАВА АМЕРИЧКА ПОСЛА: Ово је Американац који води медијски рат против Србије!

PRLJAVA AMERIČKA POSLA: Ovo je Amerikanac koji vodi medijski rat protiv Srbije!

7 oktobra 2015

48932_01-saliven-2_fAmerikanac Endru Dru Saliven, direktor i suosnivač Međunarodne novinske organizacije za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije (OCCRP) koji od 2004. živi u Sarajevu, jedan je od glavnih kreatora lažnih afera koje gotovo svakodnevno potresaju Srbiju.

Istraživačko novinarstvo Salivenu, tvrde iskusne diplomate, služi samo kao paravan, dok sve vreme obavlja prljave poslove za britansku i američku obaveštajnu službu.

Svaki dan afere

Prema rečima naših sagovornika, upravo ovaj čovek je prošlog meseca pustio u javnost tajne snimke Ivice Dačića sa narko-bosom Mišom Bananom, osmislio je aferu „Prisluškivanje“, a lično koordinira i brojne medijske napade na projekat „Beograd na vodi“!

– Afera „Banana“ nije otkrivena tako što su se novinar Stevan Dojčinović (urednik OCCRP za Srbiju prim. aut.) i njegov portal KRIK „polomili“ od istraživanja, već im je snimke Dačića i Banane dostavio Saliven. Dojčinović je išao u Sarajevo po njih. Na „redakcijskom sastanku“ Saliven mu je dao instrukcije kako i kada da ih pusti, ali i kom mediju da da koju i kakvu izjavu… – ističe izvor Informera iz bezbednosnih službi u BiH.

– Zadatak šefa OCCRP je da za račun SAD i Britanije drži Srbiju u stanju stalnog haosa kako bi sprečio „preveliki nemački i ruski uticaj“ – napominje sagovornik Informera.

Koriste krtice

Bivši operativac DB Božo Spasić smatra da je vrlo verovatno da iza pokušaja destabilizacije Srbije stoji organizacija poput OCCRP.

– Javna je tajna da mnoge nevladine organizacije koje se bave humanitarnim radom u regionu u stvari predstavljaju ispostave zapadnih obaveštajnih službi. Verovatno je to slučaj i sa ovim takozvanim nezavisnim novinarima – zaključuje Spasić.

Na drugoj strani, Stevan Dojčinović demantuje da je od Salivena dobio tajne snimke Dačića i Banane.

– Lično sam obezbedio te snimke, ali ne želim da otkrijem izvor od kog sam ih dobio – tvrdi Dojčinović.

Saliven: Kompliment!

Dru Saliven kaže da je iskusan novinar koji nikad ne govori o izvorima informacija, ali podvlači da Dojčinović ne laže.

– Mnogi su me nazivali špijunom CIA, ruskog FSB, kao i da sam radio za kriminalce, razne vlade i mnoge druge. Ako dobro radite posao istraživačkog novinara, verovatno ste mnoge naljutili. Optužbe da sam špijun shvatam kao kompliment, jer dolazimo do skrivenih informacija i to znači da odlično istražujemo. Ja služim profesiji i čitaocima koji prate naš rad. Nikome drugom. Vaši izvori su, kao i mnogi u Srbiji, očigledno pogrešni – napominje Saliven, uz opasku da su naši političari korumpirani:

– U bilo kojoj drugoj državi Dačić bi bio isteran iz Vlade, a Vučić bi morao da podnese ostavku. Ipak, političari u Srbiji ogroman novac dobijaju od organizovanog kriminala, naročito od narko-bosova i to traje više od pet godina. Zato se ništa ne događa. Srbija na taj način zarađuje više para nego Meksiko. Vi ste korumpirana država.

(Informer)

KOMENTARI8 komentara

 1. Batina says:

  Jel sta slagao?

 2. Ilija says:

  Naravno da se kompromitujuci snimci objavljuju kad to Amerikancima najvise odgovara. Zato i ulazu milijarde u spijunazu da bi mogli sto vise ljudi da ucenjuju. Ovaj debeli americki krmak sa slike vjerovatno nesto i ne laze, ali sigurno radi u dosluhu sa CIA i slicnim organizacijama, cinjenica je da ga neko dobro placa da to radi u Sarajevu (kao i mnoge druge agente na raznim zadacima). Ne branim Dacica, ali hajde da vidimo malo vezu narkomanije sa CIA i US vlastima. Cinjenica je da je proizvodnja droge u Avganistanu uvecana 12 puta otkad su 2001 Amerikanci dosli tamo. Droga se otuda salje US vojnim avionima (i CIA avionima) koje niko ne smije pregledati, u vojne baze Amerike na Kosovu, Turskoj i sirom Evrope. Govore upuceni da CIA zaradi godisnje preko 500 milijardi dolara od trgovine narkoticima. Isto tako oni prevoze i kokain iz Kolumbije u USA i ostale zemlje. I velike US banke su ukljucene u pranje para od narkotika. CIA tako velikim delom finansira svoje operacije i razne NVO koje za njih rade. Takodje neke vrlo uticajne porodice iz USA su aktivno ukljucene u taj biznis (Bush-evi). Zar je moguce da je vec 15 godina tolika vojska na KosMetu, koju USA kontrolise, nisu nikad nasli nikakvu vecu kolicinu droge, a poznato je da se tamo droga valja naveliko? Naravno da nece otkriti, jer su oni ti koji glavne poslove rade oko droge, Siptari su manji dileri, koji za njih rade na distribuciji. Amerikanci su na KosMetu da stite i omogucavaju nesmetan protok droge, a ne da to sprecavaju, jer oni iz toga debelo profitiraju.

 3. Miško says:

  Vratiti sve naše proverene operativce( koje su DOS-ovci proterali) koji su se pokazali u poslednjim Otadžbinskim ratovima kao prave patriote. Boža Spasić je ekspert i pošten čovek koji je vrlo sposoban u odbrani od medijskih podmetanja i provokacija, i treba ga sa kolegama vratiti iz rezerve, reaktivirati.

 4. zlatiborski ovan says:

  Prema rečima naših sagovornika, upravo ovaj čovek je prošlog meseca pustio u javnost tajne snimke Ivice Dačića sa narko-bosom Mišom Bananom, osmislio je aferu „Prisluškivanje“, a lično koordinira i brojne medijske napade na projekat „Beograd na vodi“! ********** nastoje da smaknu el. rusofila, i konkurenciju Laznom caru Scepanu Picoustom

 5. teletabis says:

  Pa ovi botovi iz SNS dobilu sendvičić, malo se ožoljavili. A vidi ovoga, mora da na sat zbriše dva sendviča. Botovi SNS-a razmislite, neka vam daju barem dva sendviča dnevno.

 6. Božo says:

  Što malo negledaš na svoju stranu. Okle pare amerikancima. Pobiše sve živo po svetu i opljačkaše i pošteni. A kriminalci svetski.

 7. ile says:

  Za par godina i on će kao i mnogi drugi objaviti knjigu u kojoj će nadugačko i naširoko objašnjavati kako su ga naterali da radi protiv Srbije, kako su ga obmanjivali i lagali da su Srbi primitivci i zločinci a Bošnjaci, Hrvati i Šiptari fini kulturan svet, kako je on jednog dana kad je shvatio da je izmanipulisan rekao odlučno "ne" i napustio agenciju i slična sranja. I smatraće da je tom ispovešću oprao voje grehe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *