ПРОФЕСОР СА ХАРВАРДА ЗАТАЛАСАО ЕВРОПСКУ ЈАВНОСТ – СРБИ НАЈСТАРИЈИ НАРОД из чијег гена потичу Аријевци, Хрвати, Данци…

ПРОФЕСОР СА ХАРВАРДА ЗАТАЛАСАО ЕВРОПСКУ ЈАВНОСТ – СРБИ НАЈСТАРИЈИ НАРОД из чијег гена потичу Аријевци, Хрвати, Данци…

4 новембра 2017

Анатолиј Алексејевич Кљосов, професор биологије Харвадског универзитета у свом научном раду изнео је тврдње да је српски ген стар 12.000 година и да потиче од Нојевог сина.

Ако је ДНК анализа, која оставља трагове о свакој индивидуи на планети и ако је она открила да је Дарвин подметнуо лажне кости да би подупро своју теорију еволуције, онда нема ниједног разлога да се сумња у научни рад Анатолија Алексејевича Кљосова, професора биологије Харвадског универзитета који тврди да је управо овом анализом доказано да су Срби пранарод данашњим Словенима и многим другим народима Европе чији је ген стар 12.000 година!

Амерички научник са Харварда, руског порекла Анатолиј Кљосов који је и председник научне консултативне управе Међународног генеалошког бироа у свом научном раду каже да су у ствари и Руси потомци оних којима је прапостојбина била на територији Балкана, то јест данашње Србије, Босне, Црне Горе и Македоније.

– Српски гени (Р1А1) су стари 12.ооо година наспрам других који су од 4 – 7 хиљада година. Сви народи (осим два) у Европи имају преко 40% српског или прасрпског гена – тврди овај научник.

Ако је судећи по мапи Српског гена која је урађена по студији овог научника овај ген – преко 60 одсто имају становници данашње Србије, БиХ, Хрватске, Црне Горе, Данске, Северног дела данашње Немачке, као и Јужног дела Скандинавије, али и доброг дела Велике Британије.

Према овим налазима носиоци Р1а1-генетске ознаке, на Балкану су живели још пре неких 12.000 година. После нешто више од две стотине поколења они одатле избијају на источноевропску равницу, где се пре 4.500 година појавио предак савремених Руса и Украјинаца рода Р1а1.

Према тврдњама Др Кљосова може се закључити и да данас “србују” они који у својим генима ни немају српско порекло што се ДНК анализом може лако открити.

Кљосов у свом научном делу даје историју руског народа од библијског Јафета, сина Нојевог, до његових дана. На једном месту, међутим, аутор пише како су се Јафетови потомци населили прво у доњем току Дунава, данашњој Србији, да би затим неки од њих отишли на север.

Руска историографија је ове податке одувек узимала за озбиљно, па се у руским школама учило како су они дошли “са оне стране Карпата”. За њих су “оне стране Карпата” овај део где данас живе Срби, који су, у ери љубави са Совјетима, ову лекцију из историје дословно преписали и пренели у своје уџбенике. За Србе, међутим, Несторове “са оне стране Карпата” треба да гласе “са ове стране Карпата”. Тај део овде никада није схваћен.

Професор са Харварда и оснивач Руске академије ДНК – генеалогије каже да је у динарским пределима бивше Југославије примећена је велика учесталост гена који је, због свог налазишта, међу лаицима понео име “илирски”. Стручњаци су му, међутим, дали доста сувопаран назив И2а2-динарик (ово се зове хапло група, скраћено хпг).

Доктор наука Анатолиј Алексејевич Кљосов је председник научне консултантске управе Међународног генеолошког бироа и профессор биологије на Харвардском универзитету. Највећи је живи стручњак за хпг Р1а1 која је типична за све Словене. Ова хапло група је у већој или мањој мери заступљена међу свим словенским народима, али у значајној мери и међу највишим кастама у Индији.

На основу постојећих мутација, које је веома студиозно проучавао, Кљосов је дошао до закључка да сви Словени потичу са Балкана. И то не било где са Балкана, већ из данашње Србије и Босне. Старост наших примерака Р1а1 је – 12.000 година. Од тада смо, значи, ми на овим просторима.

Старост примерака Р1а1 код највиших индијских каста је далеко млађа – негдеоко 3.850 година, што одговара времену доласка аријеваца на те просторе. Кљосов даље закључује да су Аријевци, у ствари, Словени који су са подручја Србије стигли до Индије.

Користећи најновија научна сазнања из генетике, професор Кљосов закључује да су се пре око 4.800 година Праевропљани из Подунавља поделили. Они који су пошли на исток постали су касније Словени, они који су кренули на запад постали су говорници такозваног Кентум језика, некада заједничког индоевропског говорног подручја.

– “Индоевропски језици” – тај еуфемизам је својевремено настао услед несхватања шта то повезује санскрит и његове варијанте, с једне стране, и европске језике, с друге. Сада је то постало сасвим јасно. Аријевски језици представљају основ и европских језика, и санскрита, и “индоевропских” иранских језика. На Дњепру, Дону и реци Урал нису живели “народи који су говорили на иранским језицима”. Словени су тамо живели, прасловени, аријевци, и то је био њихов језик. То су они свој језик донели у Индију, Иран, Авганистан – тврди професор.

По Кљосовљевим закључцима носиоци Р1а1 на Балкану су живели још пре неких 12.000 година. После нешто више од две стотине поколења они одатле избијају на источноевропску равницу, где се пре 4.500 година појавио предак савремених Руса и Украјинаца рода Р1а1.

Пола миленијума касније ови прасловени стижу до јужног Урала, а 400 година касније крећу на Индију, где данас живи око 100 милиона њихових потомака. Једна група тих балканских Прасловена упутила се на Блиски исток, где се такође и данас налазе носиоци хпг Р1а1. Старост њихових гена Кљосов датира на 4.000 година.

(Ин4с)

KOMENTARI20 коментара

 1. zlatko says:

  Plivamo u moru zabluda i falsifikata i pravo je čudo kako još uvek uspevamo da držimo nos iznad površine. Jedna od tih zabluda je da je sanskrit najstariji jezik. Za to nema nikakvih dokaza. Naprotiv, postoji obilje dokaza da je on izveden iz nekog starijeg jezika. Npr. samo u Indiji postoji jezik stariji od sanskrita pod nazivom pali za koji se veruje da je bio osnov za sanskrit. Doduše, pali danas niko ne govori, ali postoji mnogo starih religioznih spisa na ovom jeziku, pa se pretpostavlja da je on bio korišćen samo u religiozne, ritualne svrhe i za pisanje religioznih spisa. Pretpostavljaju da njime niko nikad nije govorio, ali i to može biti pogrešno kao i mnogo čega drugog, jer to što danas niko ne govori jezikom pali ne znači da nikad nije. Uostalom, naučnici se nisu ni pretrgli od istraživanja na terenu u potrazi za jedinkama koji govore ovaj jezik. Možda ih još uvek ima, moguće je čak i u relativno velikom broju. E, taj jezik je još sličniji srpskom. Ako je srpskom i sanskritu zajedničko recimo 50% korena, tj. korenskih reči, sličnost srpskog sa palijem bi se mogla proceniti na recimo 65-75%. Sve je to otprilike rečeno, niko još nije istraživao ništa u vezi sa pali jezikom. Mislim niko od naših istoričara srpskog jezika, uporednih lingvista i sličnih struka. Nemci kažu da je pali najsličniji crkveno-ruskom. Ni to nije isključeno, ali ako su oni u pravu, onda pali nije mnogo star, dakle ne može biti stariji od sanskrita, jer crkveno-ruski je nastao relativno kasno, negde posle 10. veka nove ere (nisam siguran ko je zainteresovan moraće proveriti ovaj poslednji podatak). Biće da nemački lingvisti nemaju pojma o istoriji ruskog i drugih slovenskih jezika. Zagonetka sanskrita i pali jezika ostaće nerešena, sve dok to Vatikanu i Zapadu bude u političkom interesu ili dok se Slovenima ne upali lampica.

 2. Sančo Pansa says:

  Možda nas sad budu manje mučili, ili pak će to biti razlog da nas dotuku... Mada, više tog filma neće gledati pored ovako moćne Rusije mogu samo da nam pljunu pod prozor.

  • Jovo says:

   SAnjjaj samo ti miško.Vi srbi ste stvarno takva lakrdija od naroda, da vam nema premca.Ako ste tako star narod interesantno da su svi koji su kao od vas miljun godina ispred vas.Boli glava od gluposti kojeima se bavite.

 3. Sančo Pansa says:

  Možda nas sad budu manje mučili, ili pak će to biti razlog da nas dotuku... Mada, više tog filma neće gledati pored ovako moćne Rusije mogu samo da nas mrze.

 4. gaga says:

  Sta sad ima da kazu braca Hrvati? Oni obozavaju da se rasipaju sa titulama i zvanjima...to je i u Austriji tako to im je ostalo od njih.I to rade samo skorojevici.Eto posto vi Hrvati volite zvucna imena covek je profesor na HARRVARDU!pa sta sad kazete braco Hrati na ovo? Drugo poznata je cinjenica da su u Gornjoj meziji ziveli Mezi ili Medi srpsko pleme a a jedno od plemena koje se ubrajalo u Meze je bilo i Arij!To je neosporna cinjenica!Drugo Sanstrit ili Skriveni sanjel San je san na srpskom a sktrit je od reci srpske skrivati ili skriven znaci Skriveni san je naslicniji srpskom i to je najstariji jezik!Sto znaci da je Hitler isto zloupotrebio srpsku istoriju,sanskrit i pleme Arij!jer kod Srnanikad nije bilo antisemitizna a to najbolje oslikavaju reci Enrika Josfifa http://www.intermagazin.rs/enriko-josif-o-srbima-srbi-i-izraelci-su-dva-najbratskija-naroda-u-evropi/ https://www.youtube.com/watch?v=-kUua_UEb9w https://www.youtube.com/watch?v=YcFq23v1Q7w

  • arso says:

   Srpski kalendar je ujedno i Biblijski kalendar i sada je 7526 godina, nikako nije 12000, jer toliko ova planeta nije stara. Potop je bio pre nesto vise od 4500 godina. Sam Hitler u svojoj knjizi,ako je uopste njegova,navodi da su Nemci 70% Sloveni,sto covek i potvrdjuje mislim na ovog naucnika, jer svi smo culi i znamo za Luzicke Srbe. Varvari koji se pominju da su spalili Rim dva puta, su opet Srpskog porekla i otud genegdski kod u oblastima od Rima prema jugu. Cak i mnoga mesta u Italiji imaju Srpska imena od onih sto su se tu naselili. I sami Dubrovcani potvrdjuju da je Aleksandar makedonski Srbin, otud i potomci u Indiji, jer je Aleksandar stigao do Indije. Sami Grci su za Aleksandrovog oca govorili da je Varvarin a to se iskljucivo odnosilo na slovenski zivalj. DNK ne laze, R1A1, je dominantan ovde na ovim prostorima. I jos da se dotaknemo i "VINCANSKE civilizacije", samo je covek potvrdio da smo mi ovde oduvek i kraj. Kakav sesti vek i bakraci, zasto su bombardovali i pokrali nase istoriske spise, da nije tako.

  • Jovo says:

   Gaga ti si stvarno gaga,truba.Dali neko kupuje te gluposti osim vas srba.Inače puno ste postigli kao tako star ali ne baš mudar narod.Šta vas je sprečilo lenj i lud narod možda.Pozdrav iz Evrope

 5. Rujanac says:

  Kad pogledate epicentre tamnoljubičaste boje na karti Kljosova,shvatite zašto Srbe najviše 'vole' Britanci, Nemci, Danci, a takodje Hrvati i tzv Bošnjaci. Svi oni imaju najviše Srbskih gena iz najstarije prošlosti.S obzirom na današnji njihov odnos prema Srbima i poznatu istoriju, jasno je da je izvršen genocid nad Srbima u prošlim milenijuma, a da su asimilovane Srbe pretvorili u najveće protivnike i mrzitelje Srba. Zar današnji tzv Hrvati i Briti nisu najslikovitiji dokaz. Posebno Britanci,koji su hiljadama km daleko, i nemaju racionalno razloga za mržnju.

  • Миро says:

   Рујанац, па нормално, Britanci, Nemci, Danci, a takodje Hrvati i tzv Bošnjaci, гурају се у далекој прошлости да истисну прасрбе. Врло једноставно је то гурање:избрисати Србе и именом и биолошки и себи натакнути краљевску титулу аријеваца.

 6. M says:

  Istina je da je haplotip Hg-R1a1,zvan Slavenski,najstariji nadjen u Bosni,Srbiji,Kosovu,Makedoniji,ali se mozda naknadno nadje stariji i u Hrvatskoj,Sloveniji i okolini,jer ga je danas u Srbiji 15%,a u Hrvatskoj i Sloveniji 30-37%,a najvise u Rusiji 70%.Taj je haplobit izgleda ipak najstariji i ishodisni bas na Balkanu,a pojavio se odmah nakon povlacenja zadnjeg glacijala prije cca 10-12.500g.,daklen vjerovatno mobilan,pace extramobilan zbog svog kasnijeg sirenja takodjer.Ipak,danas sto se tice Europe,vise od 80% europskih muskaraca potjece od haplotipa Hg-I-M-170,starog izvorisno 25.000g,a koji je najzastupljeniji i istovremeno izvoran-najstariji kod Hrvata u Bosni i Hrvatskoj,70%,te su zapravo praoci 80% Europljana zapravo Hrvati,stari vise od 25.000g.Cak sto vise,jos prije tih Hrvata na Balkan-Hevatsku su stigli prije 35.000g jos stariji Hrvati pocetne haplogrupe Hg-I-M-170,kojih je i danas najvise i najstarijih kod Hrvata u Hrvatskoj i Bosni,cca 30%.Prije tih Hrvata na Balkan je stigla-bika tek najstarija haplogrupa M-173,ali koje je danas malo ostalo i na Balkanu i u Europi.Tako da se moze dosta pouzdano zakljuciti kako su Hrvati od prije 35-25.000g.prvi masovniji stanovnici Balkana i praoci 80% Europskih muskaraca danas.A Slavenski haplitip Hg-R1a1,je stigao tek puno kasnije,prije 12.500g.,takodjer na Balkan gdje je najstariji i ishodisni.Tek Istine radi,kao mali doprinos radu profesora Dr.s Harvarda.

  • komita says:

   odlican ti je ovo odgovor jer parira Srbskoj teoriji. Ali, i jedna i druga teorija su cista glupost. Ta podela Srbi-Hrvati. Interesantno je da Herodot u svojoj "Istoriji" pise o narodima u tadasnjem Rimskom carstvu, i malo podalje, a nigde ne pominje niti Srbe niti Hrvate. Ali zato opisuje koji to narodi zive na nasim prostorima i kako se oni zovu. Sve to u petom veku pre nove ere a istovremeno se osvrcuci i na predjasnje vreme. Vidim da bi Hrvati rado uzeli R1a1 jer ih tamo ima vise nego u Srbiji, no problem je sto ih ima puno i medju Rusima a to ti je, kolko vidim, za njih/vas kao da se poredis sa samim djavolom.

  • Oni (hrvati) uvijek imaju neku svoju budibogsnama istinu says:

   Tu tvoju "istinu", znas gdje mozes da turis.

  • doktrina soka says:

   Ocit primer saysa,da ce Hrvati crknit od muke, sto se genetski dokazalo, da su nastali od Srba.I da su Srbi najstariji narod.Tipicna germanska skola.Profesor Kljosov je genetski i po starosti gena lepo naucno dokazao da su Srbi najstariji narod,napominje godine,a za tvoj doprinos Prof.dr. Kljosovu morao bi imati i naucni dokaz ili referencu odakle ti ta tvrdnja.I da ne lupas tako bez dokaza.Sedi jedan.

  • Ma sta mi naprica! says:

   'rvatski mitomani i dalje kradu sve sto je SRPSKO,fuuuj zakrzljala raso!!

 7. Trifun says:

  Samo za one cije usi cuju, dan nakon sto sam rekao rijec u korist Izreala, iskreno is srca, ono sto zaista mislim i osjecam, ali i poslije analize cinjenica unazad, ovo mi se desilo. Na ulici ispred mene je nesto zabljestalo. Jako, tako da sam morao da pogledam sta je to, sagnuo sam se i uzeo u ruku. Bila je to narukvica, a u dizajnu na sredini je bila sakrivena Davidova zvijezda. Pravi vladari Univerzuma su je poslali tamo ispred mene. 100% istina. Poklonio sam je. Cesto me ljudi pitaju da li zasita mislis da je sve predodredeno, jer to mislim. A ja kazem jeste. Svi putevi su predodredeni, u svakom od njih je sudbina zapecacena 100% za onog ko krene tim putem. Nas izbor je samo u tome kada biramo koji od tih predoredenih puteva da izaberemo. Tu se nasa slobodna volja zavrsava. Na pocetku puta. Sve ostalo je zapecaceno. 100% Zato birajmo pazljivo. Nase prijatelje i neprijatelje. Nema nazad.

 8. Gale says:

  Danasnji Srbi imaju veze sa tim antickim Srbima koliko danasnji Makedonci imaju veze sa antickim Makedoncima Aleksandra Velikog.

 9. gaga says:

  Herodot spominje Srbe ali kao Tribale Spominje i Tracane a posto su Tribali Srbi a Tracko su pleme onda su i Tracani Srbi,Herodot kaze da su Tracani Iliri Daki i Vendi jedan te isti narod!Sveti Ahilije koji je pokrstio Tribale u svom zitiju kaze da su Tribali sebe nazivali Srbima!

 10. i says:

  Ništa novo. Preko hiljadu godina vatikan proganja Srbe. Samo arhive u Vatikanu znaju zašto.

 11. Hrvoje says:

  Kad pogledate kartu lijepo se vidi da ja riječ o hrvatskom genu, jer zauzima sve hrvatske krajeve, a na području Srbije je mizeran. Tamo su kojekakvi azijski geni. Haha, srpski gen, a zanemariv na području Srbije. Smisla za humor imate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u