ПРОГНОЗЕ КОЈЕ СУ ЗАЛЕДИЛЕ АМЕРИКУ: Ово је почетак највеће финансијске кризе у историји САД

ПРОГНОЗЕ КОЈЕ СУ ЗАЛЕДИЛЕ АМЕРИКУ: Ово је почетак највеће финансијске кризе у историји САД

13 марта 2020

Америка ће се, после краха берзе, суочити са највећом финансијском кризом у историји, сматра искусни берзански брокер Петер Шиф.

Након што је почетком недеље имала најгори дан од краха берзе 1987. године, америчка Управа федералних резерви (ФЕД) је најавила да ће у финансијски систем „убризгати“ 1,5 билиона долара, што је највећа интервенција од финансијске кризе 2008.„Ово је почетак највеће финансијске кризе у америчкој историји“, изјавио је Шиф, извршни директор и главни глобални стратег у команији „Јуро Пасифик Капитал“.

Он је то изјавио коментаришући да ли је потез америчког ФЕД-а довољан за заустављање суноврата берзе.

„Само погледајте бројке. Финансијска криза у САД из 2008. ће избледети у односу на озбиљност ове рецесије. Имаћемо много већу рецесију од оне 2008“, сматра Шиф.

Према његовим речима, доћи ће до раста цена и пада долара, а ситуација ће бити гора од oне од пре 10-12 година.

Шиф објашњава да је коронавирус само делић, а да је главни проблем растући терет дуга.

„Лек ФЕД-а за коронавирус биће погубан за економију“, закључио је Шиф.

KOMENTARI3 коментара

  1. milorad2 says:

    puko je balon lažne trgovine i fnansijske "nadgradnje" (čitaj reketa) ova epidemija je već izazvala slom bankarskog sektora na zapadu i sada je samo pitanje vremena kada će se to direktno odraziti na ceo svet i kada će početi masovno protekcinističko zatvarenje tržišta u svim državama, carine i ostali insturmenti finansijske kontrole što će dalje uticati na pad globalnog kapitalističkog finansijskog tržišta,to je spirala koja je počela.Granice se već postavljaju unutar EU pod izgovorom korona virusa i uskoro će početi opadanje globalne trgovine i transporta.Države koje imaju makar delimičnu kontrolu i emisiju svoj valute će proći u startu bolje od ostalih koji će morati da vraćaju svoj valutni sisitem od NULE.Nemci će recimo morati opet da uvedu marku a to nije jeftin poduhvat ne samo zbog štamparije nego zbog mngih drugih fiskalnih instrumenata i institucija.Ovaj slom ne bi trebao nas da pogodi mnogo jer smo mi tranzitno trgovačka zona, čak može i da donese velike finansijske prilive u prvom momentu kako kapital bude bežao od zaraženih berzi u neprofitabilne ali sigurne luke, zato u srbiji i raste obim greenfield investicija i to će se nastaviti jer incvestirtori će pokušati u zonama kao što je srbija makar da sačuvaju deo glavnice pošto države sa superkapitialističkim modelom finansija i ekonomije zahvati rasulo i inflacija,jednostavno makroekonmsko tržište srbije je DRUGAČIJE od nemačkog,recimo i ima prostora za ulaganje za razliku od nemačke recimo gde se kolje za 1% profita.Najveći gubitnici ovog predstojećeg sloma će biti najrazvijenije ekonomije, njih će to jako pogoditi a mi slepci smo ionako bili prinudjeni da živimo od mrvica i to neće propasti.

  2. doktrina soka says:

    Raspad monetarnog sistema i petro dolara.Dug im dolazi glave,moguc gradanski rat u SADe.

  3. Gardista says:

    Sad ce vakcine koje puste u etar tu finansijsku konstrukciju da vrate na staro i profitiraju na kraju. Velike su to igre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u