Први човек СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА изнео НАЈНОВИЈИ ПРЕДЛОГ за решење KОСОВА!

Први човек СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА изнео НАЈНОВИЈИ ПРЕДЛОГ за решење KОСОВА!

21 децембра 2018

Још увек решења за проблем Kосова нема ни на видику, ипак некадашњи саветник Слободана Милошевића Владан Kутлешић има занимљив предлог за решење проблем Kосова.

Професор права на Универзитету „Унион Никола Тесла“, некадашњи професор Факултета политичких наука и специјални саветник Слободана Милошевића Владан Kутлешић, коментарисао је за недељник Експрес документ који је премијер такозване Републике Kосово Рамуш Харадинај поделио амбасадорима земаља Kвинте као платформу за дијалог с Београдом.– Најпре да разјаснимо, реч је о врло озбиљном документу. По језику и технологији види се да се заснива на њиховом праву. Оно полази од појединачних случајева и тако ствара принципе – рекао је Kутлешић, а затим изнео своју визију решавања проблема на Kосову.

– Идеално би било када бисмо за север Kосова издејствовали статус Северне Ирске. Свима треба да буде јасно да у тој подели улога Срби нису Енглези, већ Ирци, а да су карте у рукама Енглеза, односно Албанаца – рекао је он и додао:

– У предлогу Харадинаја препознатљив је модалитет из Споразума на Велики петак, који су пре 20 година потписале Северна Ирска и Уједињено Kраљевство, који је прекретница у уставној теорији и пракси. Ако има политичке воље и вештине могуће је да Србија овде има простор за преговоре – рекао је.

Подсетимо Споразум на Велики петак или Споразум из Белфаста потписан је 1998. године и односи се на решавање статуса Северне Ирске између Републике Ирске и Велике Британије, односно католика и протестаната. Ради се о комплексном споразуму, кога чине два основна документа и велики број спроведених споразума.

(Srbija Danas)

KOMENTARI12 коментара

 1. trikornjanin says:

  Tesko mi je da razumem ove vrlo ucene ljude kada pisu o prostim stvarima. Zar njemu nije jasno da siptari na zasluzuju da zive sa srbima i da izmedju njih i nas mora da postoji vrlo, vrlo ostra granica poput nekadasnjeg berlinskog zida. Oni su zlo koje svoje pipke pokusava da rasiri po citavom svetu a sto je najgore toliko su glupi da to nije normalno. Posle 1999. godine ni jedna vlada koja je bila na celu Srbije nije forsirala pitanje rezolucije 1244 a sada kao podaju u nesvest od srece jer treba da se pise nova rezolucija. Verovatno onakva da bi se ostvario san pojedinaca kako ce resiti pitanje Kosova. I sta bi sa sudom za ratne zlocine OVK, sta bi sa povratkom proteranih sa KiM i sa ljudskim pravima. Zar postoji jos neko u ovoj zemlji a da nije shvatio koliko je foliranja na sve strane i od nasih i od stranaca.

  • Marko says:

   Pa nek taj poltron iz kruga dvojke preseli u Pristinu...ionako je na njihovom platno. Spisku.

 2. Cp6a says:

  Какве си саветнике имао, тако си и завршио.

 3. Lazar says:

  Sve bi bilo u redu kada bi šiptari i njihove gazde amerikanci poštovali ikakav dogovor, bilo usmeni bilo pismeni.

 4. Budi Bog s nama says:

  Ovaj mali retortičar je odvratan, taj svojevremeno čak ni tata Miloševiću nije pomogao kada svmo već kod toga. Taj mali je baš namazano burence, kakvi bre englezi, kakva severna Irska, ujedinjeno kraljevstvo, e za koga se meni odbija od plate, taj stvarno može slobodno da lupa a onda cimne rakijicu i uzme mikrofon da otpeva neki turbo folk, pa dajte ga onda u zvezde granda. Strašno, draži mi je Hardi i njegova kama, nego ovaj pajac na dvoru cara Murata.

 5. Slobodanka says:

  Тај споразум "на Велики петак" је тројни између У.К. (Велике Британије), Северне Ирске и Републике Ирске. Испада да уместо У.К. у споразуму који би се односио на нас треба да стоји држава САД. Острво Велика Британија и острво Ирска су два суседна острва у Атлантику и спаја их (или раздваја их) ужи мореуз "Северни пролаз", затим мање Ирско море и опет мореуз Светог Ђорђа. Нека нас подсети и лепо нам објасни КАКО СУ ДРЖАВА САД И ДРЖАВА СРБИЈА ПОСТАЛИ ГЕОГРАФСКИ СУСЕДИ??? Или наш будући споразум треба да буде четворни па да у њему стоји и Албанија? То све наравно не иде, али бар доказује трагикомедију о умешаности великих сила и њиховим геостратешким интересима шта се настоји сакрити. Затим пре овог споразума на Велики петак из 1998 године постојао је још један важан споразум настао после Ирског рата за независност познат и као Англо-ирски рат од 1919. до 1921. године. Рат се водио у Ирској између ирских националиста окупљених у Ирску републиканску армију (ИРА) на једној, и британских војних, полицијских и паравојних формација те унионистичких милиција на другој страни. Узроци сукоба су били у вишедеценијском незадовољству већине ирског (католичког) становништва британском владавином. Подела Ирске је настала 1920, са применом од 1921 године. Тадашњи англо-ирски споразум направљен је тако да Северна Ирска тј. та мања територија ирског острва добија право да се одвоји од великог остатка Ирске и да остане у саставу Уједињеног краљевства. Србија не може да се пореди са Ирском јер Албанија кад се усуђује да ратује против Србије. Албанци се усуђују да ратују против Србије за територије само кад су подржани са другим великим силама. Затим Албанци су се у континуитету досељавали на Косово да би најпре по основу бројности створили капацитет за сецесију и затим као национална мањина одраљују сепаратизам, али уз подршку НАТО-а. Важно је и ово како се Албанија која је настала тек 1913 године, а не би настали ни тада да нису четири балканске државе покренуле ослободилачки први балкански рат, и да након тога није било мешаља и тицаја великих европских сила да се направи и Албанија, како се онда Албанија може поредити са Уједињеним краљевством Велика Британија? ... У Резолуцији 1244 нпр. у члану 10 стоји "при чему ће народ Косова моћи да ужива суштинску аутономију у оквиру СР Југославије" , а то сада значи у оквиру Републике Србије. То су наше карте и не може да тврди да све карте су у рукама Енглеза и Албанаца. О, овај "мислилац" као да се пута на Запад никако не одриче и онда ћути о Резолуцији 1244, о нашем Уставу, итд.

  • Slobodanka says:

   Исправке: одрађују, ... мешања и утицаја,,,

 6. deda mraz says:

  Sada kad se dobro razmisli postaje jasno da su komunisti zajedno sa nasim dusmanima ovo unapred dogovorili jer su siptari mogli Srbe isterati sa severa kada se vojska povukla medjutim nisu posto m je to trebalo za ovo sto se sada desava tj. mi damo vama sever a vi nama drzavu i ti ce tako i biti a ovaj bilmez sto je sada predsednik je bio u toj vlast koja je tada ovo sve dogovorila.

  • Мираш says:

   Нe, него Косово и Метохија је стратешки веома важан простор, изгледа најзначајнији од простора целе бивше Југославије. Баш тај простор су хтели. Можда су само због значаја тог простора Шиптари на КИМ добили подршку САД и НАТО-а још пре војне интервеције против СРЈ. Тада 1999 године они су већ планирали освајање Сирије а и преузимање Крима због контроле над Црним морем и црноморским регионом. Тада 1999 године да је агресија НАТО-а настављена још годину дана оним интензитетом и очигледно без ичије стране помоћи шта би остало од Србије? Него после је настао још већи проблем што су режирали и 05 Октобар и од тада имамо екипе на власти које знају само онако и онолико како им западни газда каже. Да нису направили 05. Октобар и довели тоталне послушнике могуће је да КИМ данас не би стајало овако лоше, итд. Милошевић нас је бар пробудио шта је Косово, а ови што су дошли касније имају задатак да то код нас успавају. Имам утисак да се окупатори боје буђења целог народа, никако им не одговара баш наше пролеће. Ево даље зашто. ... "Са Косова и Метохије се може интервенисати у скоро свим правцима и тиме утицати на безбедност целог Балкана." ... "Јован Цвијић о Централној области и Територијалном језгру Балкана. Централна област је четвороугао Ниш-Софија-Скопље-Косовска Митровица, а Територијално језгро, најгрубље описујући, обухвата подручје у троуглу Бујановац-Скопље-Урошевац. Са познавањем овог Цвијићевог становишта постаје јасније због чега су Американци чувени Бондстил сместили баш у Урошевац. Испоставља се да су они читали (Јована) Цвијића, сасвим је могуће и (Миломира) Степића, али то, нажалост, не чине наши политичари." Најбоље пронађите кроз интернет цео текст: "Бондстил је доказ да су Американци читали Цвијића, можда и Степића, али их наш врх не чита"

  • Miraš says:

   Колико им је важан цео тај простор који је знао да процени и опише и Јован Цвијић? Пре македонског референдума Македонију су посетили: Столтенберг, Меркелова, Јоханес Хан, Могеринијева, Џејмс Матис, а Макрон им је изгледа само послао видео поруку. Готово сви су тада причали о руској опасности по Македонији, а нису били искрени да кажу шта они хоће и откуд стигоше у толиком броју чак и Матис из Америке.

   • ilija trbojevic says:

    slobo slobodo ti si zamenijo svog oca tita da sve raspodas sto je srbin stekao nek ti bog sudi necu ja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u