ПРВО ОБРАЋАЊЕ Александра Вучића

PRVO OBRAĆANJE Aleksandra Vučića

3 aprila 2017

01 rade prelic_620x0

Lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da je njegova pobeda na predsedničkim izborima „čista kao suza“ i da je pokazala kojim pravcem građani Srbije žele da idu.

On je naveo da je za njega glasalo preko dva miliona birača koji su izašli na izbore i da je sam dobio 12 odsto glasova više od svih ostalih kandidata zajedno.

„Veoma sam ponosan što smo dobili ogroman broj glasova u uslovima koji su za nas bili sve samo ne laki, za nas je ovo važan dan“, rekao je Vučić u sedištu SNS.

Dodao je i da nema rezultata sa Kosova i Metohije, ali i da očekuje ubedljivu pobedu.

„Ovo je pobeda čista kao suza i da niko ne može da tumači. Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, za njega je najvažnije to što su izbori pokazali da je „ogromna većina za nastavak reformskog procesa“.

„Kada na ovaj broj dodate i one koji nisu direktno protiv, ogromna većina u Srbiji je za nastavak procesa, za nastavak evropskog puta, za održavanje tradicionalnih prijateljstava sa Rusijom i Kinom“, rekao je Vučić.

Aktuelni premijer je istakao da je srećan što je u prvom krugu pobedio „ne populizmom i šovinizmom, već teškim i napornim radom“.

„To znači da su ljudi razumeli šta mi radimo, iako znamo kako žive i sa kakvim se problemima suočavaju. Veoma važno je to što su građani jasno stavili do znanja da hoće da idu napred, brže, bolje, jače i da žele da se problemi brže rešavaju. Moramo da verujemo u to da možemo da postižemo dobre rezultate, a ne da pitanje bude da li će neko da napravi neku kombinaciju“, rekao je Vučić.

Vučić se tokom govora zahvalio i predsedniku i bivšem lideru SNS Tomislavu Nikoliću za podršku.

„Hvala Nikoliću što je podržavao Vladu Srbije i teške poteze koje smo povlačili. Radio je to i kada nije imao političku računicu da bi mu to koristilo, i kada bi neki drugi jedva dočekali da nas napadnu“, rekao je Vučić nakon čega se čuo i aplauz prisutnih.

KOMENTARI2 komentara

  1. Da se ne zavaravamo, bolje i ne zaslužujemo says:

    Ne pada mi na pamet da gubim vreme i čitam sve gluposti koje se tu nalaze, ali mi padaju u oči blagoteleći osmesi onih koji ga opkoljavaju. Kad bih morao tako da blejim i kad mi glava ne bi služila ni za šta pametnije od zadnjice, obesio bih se o prvo drvo.

  2. goran says:

    Farsa, pre tragedije. Sledi promena Ustava, Srbija ce biti potpuno unistena kao drzava, gradjani i seljaci ce jesti smece. On ce se i dalje keseriti pred kamerama. Jedini koji je mogao da ga ugrozi je Putin, ali Putin mu ljubi nogavice pred svake izbore, i podize rejting.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *