ПУКАО САВЕЗ: Француска одбила да послуша наређење Америке

ПУКАО САВЕЗ: Француска одбила да послуша наређење Америке

29 марта 2019

Француска неће испунити захтеве које јој САД намећу у оквиру екстратериторијалне примене америчких законам рекао је француски министар финансија Брино Ле Мер за лист Фигаро.

„Наш политички суверенитет зависи од технолошког суверенитета. Француска одбија да се подчињава (САД и Кини – прим. ред.). Заједно са Европом, она жели да буде лидер’’, рекао је Ле Мер.Он је додао да Америка постаје све „тежи партнер“, а „кинески гигант“ се све више успоставља на светској сцени.

На основу ових трендова, сматра министар, време је да се Европа успостави као „независна, суверена власт која штити сопствене технологије“.

Да би се супротставила изазовима Америке и Кине у економској сфери, Европа мора створити своје амбициозне индустријске пројекте, обратити пажњу на технолошки развој, додао је министар.

Француски председник Емануел Макрон је раније предложио стварање „паневропске војске“ независне од САД.

Идеју је подржала немачка канцеларка Ангела Меркел. Подсетимо, Немачка ће изградити сопствени носач авиона, са истим циљевима – да брани независност Европе и да се супротстави Сједињеним Државама.

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

 1. DonDon says:

  to ste trebali 99-te da uradite.

 2. Zoran says:

  Ej, Francuska lider...pa vi cete uskoro da se raspadnete.

 3. Pera says:

  Cionisticko roblje je organizovano u 3 grupacije : - s.a.d. - eu - komonvelt i donekle un ! Nevidljive organizacije ubica : cia, mi, mosad, i sve ostale zapadne ubilacke agencije. Njihova vidljiva ubilacka vojska : nato ! Tako kad pisu da se ne slazu ovi ili oni, mislim demonske nacije sa zapadne hemisfere, onda su to samo uobicajene igrice cionista, za zamajavanje zombiranog covecanstva !

 4. A akoM says:

  Bez Njemačke A-bombe je Europa tigar od papira!A Njemačka s A-bombom je opasan agresor!Nezgodno u oba slučaja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u