ПУКОВНИК ОГАР: Лакнуло ми је што Косово неће бити део Унеска

ПУКОВНИК ОГАР: Лакнуло ми је што Косово неће бити део Унеска

9 новембра 2015

ogar_620x0Да је Косово примљено у Унеско, то би била прилика за десатанизацију ОВК којој би се тако омогућило да, под плаштом честитости, настави ка свом неизмењеном циљу – брисању прошлости српског и хришћанског Косова, сматра француски пуковник Жар Огар.

„Пријем те привидне државе био би шамар за Уједињене нације које никад нису престале да признају да Косово припада Србији. Тиме би УН исмејала њихова сопствена организација задужена за питања образовања, науке и културе“, каже Огар, који је командовао француским специјалним снагама током рата на Косову 1999. године, преноси париски лист „Фигаро“.

Он указује и да би чланство Косова у Унеску омогућило ОВК да се дочепа предности те организације које, како наводи, без сумње не би искористили за одржавање српске баштине на Косову, већ за богаћење „клике на власти у Приштини“.

„Данас би пријем Косова у Унеско био згодна прилика за десатанизацију ОВК. Тиме би јој се сасвим лако омогућило да се окити плаштом честитости и поштења, док би јој терористичка и мафијашка природа остала непромењена, као и њен циљ: у потпуности избрисати древну прошлост српског и хришћанског Косова“, истиче он.

Пуковник Огар је познат по пружању помоћи угроженим православним манастирима на Косову, пре свега манастиру Девич, који је у јуну 1999. године био предмет најстрашнијих злочина албанских побуњеника из редова ОВК, што му је донело највише одликовање Српске православне цркве, Орден Светог Саве, подсећа француски лист.

Огар је прошле године објавио књигу под насловом „Европа је умрла у Приштини“, у којој осуђује западну политику, нарочито француску, током рата на Косову.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. miroslav says:

    Posteno receno.Samo pukovnice kasno.Sramota vase zemlje je nazalost i vasa.Mnogo mojih Srba je poginulo i za vasu zemlju,da bi na kraju branili zemlju.Od vas.Ja ne prastam ni sebe ni decu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u