ПУТИН: Ево зашто Европа прећуткује истину о Другом светском рату!

ПУТИН: Ево зашто Европа прећуткује истину о Другом светском рату!

21 децембра 2019

Истина о Другом светском рату се свесно прећуткује у данашњој Европи, уз тежњу да се кривица за избијање сукоба с нациста пребаци на комунисте. Запад то ради да би сакрио неугодне детаље из сопствене историје, оценио је руски председник Владимир Путин.

На неформалном састанку са лидерима земаља ЗНД Путин је представио низ докумената из периода Великог отаџбинског рата с којих је скинута ознака поверљивости. Путин је наложио да се колегама из ЗНД доставе копије архивских материјала који се тичу предисторије почетка Другог светског рата.„Да, ми знамо ко је Стаљин. Дали смо му своје оцене, али мислим да остаје чињеница да је управо фашистичка Немачка 1. септембра 1939. године напала Пољску, а 22. јуна 1941. године Совјетски Савез“, нагласио је Путин.

Говорећи о садашњим случајевима скрнављења гробова совјетских војника, руски председник је навео да су борци Црвене армије којима су подигли те споменике у Европи били најобичнији људи.

„Ти црвеноармејци, ко су они? То су углавном сељаци и радници. Многи од њих су страдали од истог тог Стаљиновог режима. Неко је био раскулачен, нечији рођаци су били послати у логоре. И ти људи су погинули ослобађајући земље Европе од нацизма. Сада њихове споменике уклањају, поред осталог, због тога да не би испливале ево ове чињенице о практичној завери појединих руководилаца европских земаља с Хитлером. Они се тиме не свете бољшевицима, него чине све да би сакрили сопствену позицију“, нагласио је руски председник.

Русофобија и антисемитизам у данашњој Европи већ виђени

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да га данашња русофобија и антисемитизам у појединим европским државама веома подсећају на оно што се догађало у Другом светском рату у Европи.

„И може се рећи, у својству коментара, да је то типични пример расизма, презрења према људима који се сматрају нижим расама, међу којима су били Руси, Белоруси, Украјинци. Затим су се ту нашли и сами Пољаци. А ви знате, у вези с тим, наравно, ја видим шта се у појединим земљама Европе догађа с русофобијом, антисемитизмом и тако даље. То ме све веома подсећа на нешто“, рекао је Путин коментаришући један од докумената.

Руски председник је упозорио на то да агресивни национализам увек заслепљује, да брише моралне границе и да се они који стану на тај пут не заустављају ни пред чим.

„Ипак, у крајњем резултату то стигне и њих саме, и тако је било много пута“, додао је Путин.

Председник Русије је, такође, навео да га је изненадила и донекле увредила недавна резолуција Европског парламента „о важности очувања историјског сећања зарад будућности Европе“.

„Ми смо увек заједно с вама тежили да омогућимо тај квалитет историје, њену праведност, отвореност и објективност. И желим још једном да нагласим – то се тиче свих нас , јер смо ми у извесној мери наследници бившег Совјетског Савеза; Када говоре о Совјетском Савезу говоре о нама “, рекао је Путин на састанку с лидерима ЗНД.

Он је навео да су такозваним „пактом Молотова и Рибентропа“, према резолуцији Европског парламента, „Европу и територије независних држава поделила два тоталитарна режима, чиме је отворен пут за почетак Другог светског рата“.

„И не само то, европски посланици захтевају од Русије да ‘прекине да изокреће историјске чињенице и пропагирање тезе о томе да су прави покретачи рата Пољска, балтичке земље и Запад’. Мислим да никада ништа слично нисмо говорили, да никада нисмо рекли да је нека од тих набројаних земаља покренула рат“, рекао је Путин.

Руски председник је додао да је тражио од колега да отворе поједине архивске документе.

„Када сам почео да их читам, знате, схватио сам да ће то бити интересантно за све нас, јер – понављам још једном – сви смо ми бивши Совјетски Савез“, додао је Путин.

KOMENTARI5 коментара

 1. Branimir says:

  Pokretac agresivnog nacionalizma je Nemacka, a Britanija i SAD su izvodaci radova toga. Ideoloska pozadina pokretanja agresivnog nacionalizma je unistenje Jugoslavije a onda Srbije kao potencijalnog saveznika Rusije na Balkanu, i komadanje Rusije pokretanjem agresivnog nacionalizma u Rusiji, koja je takoder visenacionalna drzava. Tako da jasno je da predsjednik koristi ovakvu terminologiju i pravi razliku izmedu nacionalizma koji je patriotski i neophodan u odredenoj mjeri da bi se drzava i narod sacuvali i agresivnog, kakav je bio nacionalizam ustasa Hrvata koji je na kraju i doveo do ratova 90-tih. Nedaca je da jedan agresivan nacionalizam dovodi do lancane reakcije i kod drugih, koji se osjecaju ugrozenim. U nasem slucaju albanski, slovenacki i narocito hrvatski nacionalizam je bio poguban i destruktivan, jer su oni htjeli po svaku cijenu da imaju svoje ciste nacionalne drzavice, vazale nove ujedinjene Nemacke. S obzirom da je svima jasno da je povampirena Nemacka nakon pada Berlinskog zida i povlacenja Rusije incijator svih ovih tragedija i patnje na evropskom kontinentu kako bi uspostavila svoju 100% dominaciju nad Evropom i unistila istorijske neprijatelje koji su joj se suprostavljali kroz istoriju, mislim da Rusija moze komotno da posalje to pismo njima na adresu, zajedno za racunom za gas koji im prodaju. Taj nemacki nacionalizam je agresivan, iako se ne vodi oruzjem ovaj put kao onda, on je itekako razoran i negativan po evropske narode i drzave koji sada svi placaju cijenu celicnog zagrljaja Nemacke. Pogledajte sta su sve radili Britaniji, kako su je destabilizovali i mrcvarili kada je narod odlucio da napusti taj njihov Rajh. Ili sta su uradili Grckoj. Ili na kraju krajeva sta su uradili Ukrajini i tamnosnjim Rusima koj su se isto kao i mi osjetili ugrozeni od tog agresivnog nacionalizma ukrajinaca koje je Nemacka i njeni izvodaci radova SAD i Britanija dovela u ovakvo stanje otvorenog rasizma i genocida koji su pocinili nad Rusima u Ukrajini. Platili su to gubitkom Krima, i Rusija zbog toga moze da bude zadovoljna. Medutim problem je ostao, i nece biti prevaziden dok se stvari ne ogole do kraja i dovedu do svog logicnog zakljucka. Raspad EU Rajha je sada sve vise realan, koliko god se to nekome svidalo ili ne. Nemacka je presla sve crvene linije, i povukla poteze koje ce je sada kostati skupo. Koliko je Rusija tome doprinijela sa svojom politikom prema Nemackoj necu ovaj put, ali cinjenica je da Britanija izlazi iz tog nemackog logora, a to ce imati dalekosezne posledice. Kako po EU Rajh tako i sire.

  • Mohoc says:

   Pokretač svega Vatikan, praktično ali zakulisano Britanija, a marionetski izvodjači Nemačka i SAD.

  • Косовац says:

   @ Branimir, ….. „Агресивни национализам“. Таквог израза, не би ни комуниста могао да се сети. Комуниста зна за само један израз, а то је „национализам“. Са комунистом је лако причати, он када каже „национализам“, сви који то чују знају на шта он мисли. ……….Агресивни национализам, агресивни патриотизам, популизам, хомогенизација, ненасилно убијање људи, толерисање нетолеранције, …. све је то врхунски сорошоидни новоговор.

 2. petrovgrad says:

  Ugledni američki antropolog Ernest Huton je 1943. pisao o konceptu tajnog plana za “uništavanje nemačkog nacionalizma i ideologije, uz zadržavanje i produbljivanje poželjnih nemačkih bioloških i socioloških kapaciteta. Predlog profesora sa Univerziteta Harvard pozvao je na genetsku transformaciju nemačke nacije podsticanjem ukrštanja nemačkih žena sa muškarcima koji nisu Nemci, a koje bi bili dovedene u zemlju u velikom broju; i nemačkih muškaraca, prisilno oteranih van Nemačke, sa ne-nemačkim ženama Ameri su Hrvate hteli da liše sposobnosti i da ih stave pod starateljstvo, zbog genocidsnosti, slepoj poslušnosti i bliskosti sa Germanima.

 3. Pera says:

  Pokretaci svih ratova i destrukcija su CIONISTI ! ! ! Stvaraoci svih demonskih ideologiju su CIONISTI ! ! ! Komunizam, liberalizam, nacizam-fasizam CIONISTI ! ! Zar stvarno verujete da ludi neobrazovani kaplar je doveo nemacku sa dna do ekonomskog vrha da postane najaca sila na svetu ? Kopile rotsilda i austriske sobarice = hitler ! ,, jevrejskog majordoma i poljske plemkinje = tito ! Zar stvarno mislite da tupavi zombirani amerikanci su postali rajska zemlja za osnovu svoje pameti ? Zar nisu jevreji osnovali i vladali amerikom, sem neposlusnih ubijenih 5 predsednika ? Zar cionisti ne stampaju bezvredne dolare i americka vlast nesme da ih pogleda ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u