ПУТИН: Ево зашто Европа прећуткује истину о Другом светском рату!

PUTIN: Evo zašto Evropa prećutkuje istinu o Drugom svetskom ratu!

21 decembra 2019

Istina o Drugom svetskom ratu se svesno prećutkuje u današnjoj Evropi, uz težnju da se krivica za izbijanje sukoba s nacista prebaci na komuniste. Zapad to radi da bi sakrio neugodne detalje iz sopstvene istorije, ocenio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Na neformalnom sastanku sa liderima zemalja ZND Putin je predstavio niz dokumenata iz perioda Velikog otadžbinskog rata s kojih je skinuta oznaka poverljivosti. Putin je naložio da se kolegama iz ZND dostave kopije arhivskih materijala koji se tiču predistorije početka Drugog svetskog rata.„Da, mi znamo ko je Staljin. Dali smo mu svoje ocene, ali mislim da ostaje činjenica da je upravo fašistička Nemačka 1. septembra 1939. godine napala Poljsku, a 22. juna 1941. godine Sovjetski Savez“, naglasio je Putin.

Govoreći o sadašnjim slučajevima skrnavljenja grobova sovjetskih vojnika, ruski predsednik je naveo da su borci Crvene armije kojima su podigli te spomenike u Evropi bili najobičniji ljudi.

„Ti crvenoarmejci, ko su oni? To su uglavnom seljaci i radnici. Mnogi od njih su stradali od istog tog Staljinovog režima. Neko je bio raskulačen, nečiji rođaci su bili poslati u logore. I ti ljudi su poginuli oslobađajući zemlje Evrope od nacizma. Sada njihove spomenike uklanjaju, pored ostalog, zbog toga da ne bi isplivale evo ove činjenice o praktičnoj zaveri pojedinih rukovodilaca evropskih zemalja s Hitlerom. Oni se time ne svete boljševicima, nego čine sve da bi sakrili sopstvenu poziciju“, naglasio je ruski predsednik.

Rusofobija i antisemitizam u današnjoj Evropi već viđeni

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ga današnja rusofobija i antisemitizam u pojedinim evropskim državama veoma podsećaju na ono što se događalo u Drugom svetskom ratu u Evropi.

„I može se reći, u svojstvu komentara, da je to tipični primer rasizma, prezrenja prema ljudima koji se smatraju nižim rasama, među kojima su bili Rusi, Belorusi, Ukrajinci. Zatim su se tu našli i sami Poljaci. A vi znate, u vezi s tim, naravno, ja vidim šta se u pojedinim zemljama Evrope događa s rusofobijom, antisemitizmom i tako dalje. To me sve veoma podseća na nešto“, rekao je Putin komentarišući jedan od dokumenata.

Ruski predsednik je upozorio na to da agresivni nacionalizam uvek zaslepljuje, da briše moralne granice i da se oni koji stanu na taj put ne zaustavljaju ni pred čim.

„Ipak, u krajnjem rezultatu to stigne i njih same, i tako je bilo mnogo puta“, dodao je Putin.

Predsednik Rusije je, takođe, naveo da ga je iznenadila i donekle uvredila nedavna rezolucija Evropskog parlamenta „o važnosti očuvanja istorijskog sećanja zarad budućnosti Evrope“.

„Mi smo uvek zajedno s vama težili da omogućimo taj kvalitet istorije, njenu pravednost, otvorenost i objektivnost. I želim još jednom da naglasim – to se tiče svih nas , jer smo mi u izvesnoj meri naslednici bivšeg Sovjetskog Saveza; Kada govore o Sovjetskom Savezu govore o nama “, rekao je Putin na sastanku s liderima ZND.

On je naveo da su takozvanim „paktom Molotova i Ribentropa“, prema rezoluciji Evropskog parlamenta, „Evropu i teritorije nezavisnih država podelila dva totalitarna režima, čime je otvoren put za početak Drugog svetskog rata“.

„I ne samo to, evropski poslanici zahtevaju od Rusije da ‘prekine da izokreće istorijske činjenice i propagiranje teze o tome da su pravi pokretači rata Poljska, baltičke zemlje i Zapad’. Mislim da nikada ništa slično nismo govorili, da nikada nismo rekli da je neka od tih nabrojanih zemalja pokrenula rat“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da je tražio od kolega da otvore pojedine arhivske dokumente.

„Kada sam počeo da ih čitam, znate, shvatio sam da će to biti interesantno za sve nas, jer – ponavljam još jednom – svi smo mi bivši Sovjetski Savez“, dodao je Putin.

KOMENTARI5 komentara

 1. Branimir says:

  Pokretac agresivnog nacionalizma je Nemacka, a Britanija i SAD su izvodaci radova toga. Ideoloska pozadina pokretanja agresivnog nacionalizma je unistenje Jugoslavije a onda Srbije kao potencijalnog saveznika Rusije na Balkanu, i komadanje Rusije pokretanjem agresivnog nacionalizma u Rusiji, koja je takoder visenacionalna drzava. Tako da jasno je da predsjednik koristi ovakvu terminologiju i pravi razliku izmedu nacionalizma koji je patriotski i neophodan u odredenoj mjeri da bi se drzava i narod sacuvali i agresivnog, kakav je bio nacionalizam ustasa Hrvata koji je na kraju i doveo do ratova 90-tih. Nedaca je da jedan agresivan nacionalizam dovodi do lancane reakcije i kod drugih, koji se osjecaju ugrozenim. U nasem slucaju albanski, slovenacki i narocito hrvatski nacionalizam je bio poguban i destruktivan, jer su oni htjeli po svaku cijenu da imaju svoje ciste nacionalne drzavice, vazale nove ujedinjene Nemacke. S obzirom da je svima jasno da je povampirena Nemacka nakon pada Berlinskog zida i povlacenja Rusije incijator svih ovih tragedija i patnje na evropskom kontinentu kako bi uspostavila svoju 100% dominaciju nad Evropom i unistila istorijske neprijatelje koji su joj se suprostavljali kroz istoriju, mislim da Rusija moze komotno da posalje to pismo njima na adresu, zajedno za racunom za gas koji im prodaju. Taj nemacki nacionalizam je agresivan, iako se ne vodi oruzjem ovaj put kao onda, on je itekako razoran i negativan po evropske narode i drzave koji sada svi placaju cijenu celicnog zagrljaja Nemacke. Pogledajte sta su sve radili Britaniji, kako su je destabilizovali i mrcvarili kada je narod odlucio da napusti taj njihov Rajh. Ili sta su uradili Grckoj. Ili na kraju krajeva sta su uradili Ukrajini i tamnosnjim Rusima koj su se isto kao i mi osjetili ugrozeni od tog agresivnog nacionalizma ukrajinaca koje je Nemacka i njeni izvodaci radova SAD i Britanija dovela u ovakvo stanje otvorenog rasizma i genocida koji su pocinili nad Rusima u Ukrajini. Platili su to gubitkom Krima, i Rusija zbog toga moze da bude zadovoljna. Medutim problem je ostao, i nece biti prevaziden dok se stvari ne ogole do kraja i dovedu do svog logicnog zakljucka. Raspad EU Rajha je sada sve vise realan, koliko god se to nekome svidalo ili ne. Nemacka je presla sve crvene linije, i povukla poteze koje ce je sada kostati skupo. Koliko je Rusija tome doprinijela sa svojom politikom prema Nemackoj necu ovaj put, ali cinjenica je da Britanija izlazi iz tog nemackog logora, a to ce imati dalekosezne posledice. Kako po EU Rajh tako i sire.

  • Mohoc says:

   Pokretač svega Vatikan, praktično ali zakulisano Britanija, a marionetski izvodjači Nemačka i SAD.

  • Kosovac says:

   @ Branimir, ….. „Agresivni nacionalizam“. Takvog izraza, ne bi ni komunista mogao da se seti. Komunista zna za samo jedan izraz, a to je „nacionalizam“. Sa komunistom je lako pričati, on kada kaže „nacionalizam“, svi koji to čuju znaju na šta on misli. ……….Agresivni nacionalizam, agresivni patriotizam, populizam, homogenizacija, nenasilno ubijanje ljudi, tolerisanje netolerancije, …. sve je to vrhunski sorošoidni novogovor.

 2. petrovgrad says:

  Ugledni američki antropolog Ernest Huton je 1943. pisao o konceptu tajnog plana za “uništavanje nemačkog nacionalizma i ideologije, uz zadržavanje i produbljivanje poželjnih nemačkih bioloških i socioloških kapaciteta. Predlog profesora sa Univerziteta Harvard pozvao je na genetsku transformaciju nemačke nacije podsticanjem ukrštanja nemačkih žena sa muškarcima koji nisu Nemci, a koje bi bili dovedene u zemlju u velikom broju; i nemačkih muškaraca, prisilno oteranih van Nemačke, sa ne-nemačkim ženama Ameri su Hrvate hteli da liše sposobnosti i da ih stave pod starateljstvo, zbog genocidsnosti, slepoj poslušnosti i bliskosti sa Germanima.

 3. Pera says:

  Pokretaci svih ratova i destrukcija su CIONISTI ! ! ! Stvaraoci svih demonskih ideologiju su CIONISTI ! ! ! Komunizam, liberalizam, nacizam-fasizam CIONISTI ! ! Zar stvarno verujete da ludi neobrazovani kaplar je doveo nemacku sa dna do ekonomskog vrha da postane najaca sila na svetu ? Kopile rotsilda i austriske sobarice = hitler ! ,, jevrejskog majordoma i poljske plemkinje = tito ! Zar stvarno mislite da tupavi zombirani amerikanci su postali rajska zemlja za osnovu svoje pameti ? Zar nisu jevreji osnovali i vladali amerikom, sem neposlusnih ubijenih 5 predsednika ? Zar cionisti ne stampaju bezvredne dolare i americka vlast nesme da ih pogleda ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *