ПУТИН ИЗ КОРЕНА МЕЊА РУСКУ ВОЈСКУ: Цео систем се мења!

PUTIN IZ KORENA MENJA RUSKU VOJSKU: Ceo sistem se menja!

12 aprila 2019

Na sastanku sa radnicima preduzeća Energomaš, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će regrutacija pre ili kasnije biti stvar prošlosti.

Međutim, on je napomenuo da će za to biti potrebno vreme i adekvatno finansiranje.Prema rečima šefa države, profesionalna vojska je više tražena zbog sve veće složenosti vojne opreme i zadataka sa kojima se suočavaju trupe. Međutim, on je napomenuo da neke države ne žure da se potpuno prebace na profesionalnu vojsku, jer još uvek postoje vojne profesije koje ne zahtevaju duboke kvalifikacije.

„Ali, ipak, postoji takva tendencija, mi ćemo nastaviti da se krećemo njenim putem“, kazao je Putin, citira ga FAN.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti pružanja odlaganja za mlade profesionalce koji rade u svemirskoj industriji, Putin je podsetio da Ministarstvo odbrane ima naučne kompanije i poseban centar u kome oni služiti bez gubitka kvalifikacija. Međutim, on je napomenuo da konkurentska selekcija za takvu uslugu dostiže pet osoba po mestu.

Ranije je saopšteno da se broj profesionalnih kadrova u Oružanim snagama Rusije stalno povećava. Trenutno, broj ugovaraca premašuje broj regruta: 384 hiljade po ugovoru, a na redovnom odsluženju više od 260 hiljada ljudi. Broj ugovoraca će se stalno povećavati, a vojnika na redovnom odsluženju smanjivati.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. dane says:

  potpuna profesionalizacija vojske je uvod u diktaturu.kad narodu totalno dozlogrdi ko ce po njegovim ledjima,narodna ili profesionalna (privatna).radice sta im kaze onaj ko ih placa.

  • Zoran says:

   Srbin ake ne ide na vojnu vezbu kao i da nema vojsku. Svi iole jaki u svetu imaju profesionalnu vojsku, ali Srbin ce i Rusiju da nacrni samo da on bude najpamrtniji. A u sustini prosecan Srbin je jsko supalj.

   • Pera says:

    Svi maloverni, kukavicki, nemoralni Srbi, koji su izdali svoju veru, rod i postali ustase, bosnjaci, montenegrini, makedonci, madjari, siptari, otprilike kao ti, pljuju po svom poreklu. Pa sta ce te, postali ste kao tikve bez korena, a i prestali ste da budete ljudi, vise licite na skotine, to nije samo americki ambasador, to je srpska rec za stoku !

 2. samostalan says:

  Plasi se Putin da ga ne zbaci neko ko voli Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *