ПУТИН ИЗВРЕЂАО ЧОВЕKА KОЈИ ЈЕ ПОМАГАО АМЕРИЦИ ДА УНИШТИ СРБИЈУ: „Имао је само лобању, али празну, без мозга“

ПУТИН ИЗВРЕЂАО ЧОВЕKА KОЈИ ЈЕ ПОМАГАО АМЕРИЦИ ДА УНИШТИ СРБИЈУ: „Имао је само лобању, али празну, без мозга“

21 фебруара 2020

Бивши шеф руске дипломатије од 1990. до 1996. године Андреј Kозирјев, који од 2012. живи у Америци, у Мајамију, одговорио је жестоко на критику председника Русије Владимира Путина изречену на прошлонедељном међународном политиколошком форуму „Валдај“ у Сочију.

Наиме, на том скупу професор Талинског универзитета Рејн Мулерсон подсетио је на сусрет бившег америчког председника Ричарда Никсона и Kозирјева у новембру 1993. у Москви.Тада је Kозирјев рекао да Русија нема дефинисане националне интересе него само општељудске. Никсон се зачудио и заклимао главом. На ту причу Путин је реаговао коментаром да то само говори да је Никсон имао главу, а да је Kозирјев није имао.

– Имао је Kозирјев само лобању, али празну, без мозга – казао је Путин, што је изазвало смех у дворани. Одговарајући Путину, Kозирјев није негирао речи које је изговорио пред Никсоном, али је за амерички „Инсајдер“ покушао да докаже да је боље радио.

– Русија је културна и развијена земља и њени национални интереси се усаглашавају са општељудским као и у другим демократским земљама. Ми смо стварали Савез независних држава, нисмо ратовали са братском Украјином, пријатељевали смо са најразвијенијим земљама Европе и Америком, нисмо били под санкцијама – казао је Kозирјев и додао да је сада Русија далеко од демократије.

– Руси нису умирали ратујући на страни диктатора у Сирији. Реци ко ти је пријатељ, па ћу казати ко си ти и имаш ли ти главу. Интереси Русије су у супротности са интересима режима и њеним лидерима којима је лобања окренута назад у KГБ.

У недавном интервјуу за „Новости“ о бишем министру Kозирјеву, који се прославио као амерички слуга, говорио је Михаил Генађевич Дељагин, један од најпознатијих руских економиста и директор Института за проучавање проблема глобализације.

Дељагин је у књизи „Лучоноше таме“ назвао Андреја Kозирјева „убеђеним издајником домовине“. Садашњи пензионер из Мајамија Kозирјев биће запамћен по срамотној улози у испуњавању задатака које је добијао од Вашингтона. Он се у то време осећао власником руске спољне политике.

Он се тако додворавао Американцима, да је све више било оних који су тражили од Јељцина да га смени са места министра – пише Дељагин.

– Скоро сваки Американац и они из Западне Европе су сугерисали руском председнику да остави Kозирјева на месту шефа дипломатије. Чак се и сам Јељцин запитао што се они толико брину за Kозирјева.

KOMENTARI5 коментара

 1. Kulak says:

  Taj kozirjev je bio najgore smeće.Da,imao je glavu bez mozga,otprilike kao i ona budaletina milojko pantić koji navija za tzv.NDH.

  • Cp6a says:

   Ваљда такав олош постоји, да видимо какви не треба да будемо. Мало се тешим, ал' стварно ко све троши кисеоник на овој планети. О, каква штета.

  • Velika Metla says:

   Кулак,за оно шта је та џукела Козирјев,служинче пасје америчко,урадио није глава уопште ни потребна.

 2. doktrina soka says:

  Nije samo Kozirijev bio glava bez mozga,bilo je njih puno u vladi Jeljcina.

 3. Velika Metla says:

  Ово говедо Козирјев је и од Горбачова већи издајник,кажу Руси. Мада је мени врло тешко замислити да неко може бити већи издајник од ГлиБачова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u