ПУТИН ИЗВРЕЂАО ЧОВЕKА KОЈИ ЈЕ ПОМАГАО АМЕРИЦИ ДА УНИШТИ СРБИЈУ: „Имао је само лобању, али празну, без мозга“

PUTIN IZVREĐAO ČOVEKA KOJI JE POMAGAO AMERICI DA UNIŠTI SRBIJU: „Imao je samo lobanju, ali praznu, bez mozga“

21 februara 2020

Bivši šef ruske diplomatije od 1990. do 1996. godine Andrej Kozirjev, koji od 2012. živi u Americi, u Majamiju, odgovorio je žestoko na kritiku predsednika Rusije Vladimira Putina izrečenu na prošlonedeljnom međunarodnom politikološkom forumu „Valdaj“ u Sočiju.

Naime, na tom skupu profesor Talinskog univerziteta Rejn Mulerson podsetio je na susret bivšeg američkog predsednika Ričarda Niksona i Kozirjeva u novembru 1993. u Moskvi.Tada je Kozirjev rekao da Rusija nema definisane nacionalne interese nego samo opšteljudske. Nikson se začudio i zaklimao glavom. Na tu priču Putin je reagovao komentarom da to samo govori da je Nikson imao glavu, a da je Kozirjev nije imao.

– Imao je Kozirjev samo lobanju, ali praznu, bez mozga – kazao je Putin, što je izazvalo smeh u dvorani. Odgovarajući Putinu, Kozirjev nije negirao reči koje je izgovorio pred Niksonom, ali je za američki „Insajder“ pokušao da dokaže da je bolje radio.

– Rusija je kulturna i razvijena zemlja i njeni nacionalni interesi se usaglašavaju sa opšteljudskim kao i u drugim demokratskim zemljama. Mi smo stvarali Savez nezavisnih država, nismo ratovali sa bratskom Ukrajinom, prijateljevali smo sa najrazvijenijim zemljama Evrope i Amerikom, nismo bili pod sankcijama – kazao je Kozirjev i dodao da je sada Rusija daleko od demokratije.

– Rusi nisu umirali ratujući na strani diktatora u Siriji. Reci ko ti je prijatelj, pa ću kazati ko si ti i imaš li ti glavu. Interesi Rusije su u suprotnosti sa interesima režima i njenim liderima kojima je lobanja okrenuta nazad u KGB.

U nedavnom intervjuu za „Novosti“ o bišem ministru Kozirjevu, koji se proslavio kao američki sluga, govorio je Mihail Genađevič Deljagin, jedan od najpoznatijih ruskih ekonomista i direktor Instituta za proučavanje problema globalizacije.

Deljagin je u knjizi „Lučonoše tame“ nazvao Andreja Kozirjeva „ubeđenim izdajnikom domovine“. Sadašnji penzioner iz Majamija Kozirjev biće zapamćen po sramotnoj ulozi u ispunjavanju zadataka koje je dobijao od Vašingtona. On se u to vreme osećao vlasnikom ruske spoljne politike.

On se tako dodvoravao Amerikancima, da je sve više bilo onih koji su tražili od Jeljcina da ga smeni sa mesta ministra – piše Deljagin.

– Skoro svaki Amerikanac i oni iz Zapadne Evrope su sugerisali ruskom predsedniku da ostavi Kozirjeva na mestu šefa diplomatije. Čak se i sam Jeljcin zapitao što se oni toliko brinu za Kozirjeva.

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Taj kozirjev je bio najgore smeće.Da,imao je glavu bez mozga,otprilike kao i ona budaletina milojko pantić koji navija za tzv.NDH.

  • Cp6a says:

   Valjda takav ološ postoji, da vidimo kakvi ne treba da budemo. Malo se tešim, al' stvarno ko sve troši kiseonik na ovoj planeti. O, kakva šteta.

  • Velika Metla says:

   Kulak,za ono šta je ta džukela Kozirjev,služinče pasje američko,uradio nije glava uopšte ni potrebna.

 2. doktrina soka says:

  Nije samo Kozirijev bio glava bez mozga,bilo je njih puno u vladi Jeljcina.

 3. Velika Metla says:

  Ovo govedo Kozirjev je i od Gorbačova veći izdajnik,kažu Rusi. Mada je meni vrlo teško zamisliti da neko može biti veći izdajnik od GliBačova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *