ПУТИН ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: „Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора, подвлачим – од сваког!“

ПУТИН ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: „Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора, подвлачим – од сваког!“

22 децембра 2016

putin-shoigu-5645

Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора – оценио је Владимир Путин.

Учинио је то на проширеној седници Колегијума Министарства одбране РФ, али је одмах упозорио припаднике руског војног врха да опуштања не сме бити:

„Скрећем вам пажњу: ако себи дозволимо да се опустимо макар и на минут, ако себи дозволимо и само један већи кикс у модернизацији армије и ратне флоте и у обуци јединица – ситуација се може брзо изменити. С обзиром на брзину догађања у свету -Русија то чак не би ни стигла да примети“.

Додатно је прецизирао и нагласио: „Морамо још много шта да урадимо. Упркос томе, ми смо већ данас – с обзиром на мноштво фактора, укључујући не само војне, него и нашу историју, географију и унутрашње стање друштва – већ дана, могу то са увереношћу да кажем, јачи од сваког потенцијалног агресора“.

Одмах потом је подвукао: „Од сваког!“

Говорећи о „кључним задацима у 2017-ој“, руски лидер је нагласио да ће много шта зависити од успешности реализације онога што је започето последњих година и наставио:

„Важно је да одржавамо достигнути темпо снабдевања армије и флоте новим наоружањем. Министарство одбране је дужно да обезбеди усклађени развој свих видова и родове војске, да наставимо са увођењем у употребу високопрецизног оружја, савремених средстава везе, извиђања, управљања и радиоелектронске борбе“.

Путин је посебно указао на значај даљег повећавања потенцијала стратешких нуклеарних снага, јачања руске „стратешке тријаде“ и усавршавања система упозоравања о ракетном нападу.

Министар одбране РФ – генерал армије Сергеј Шојгу – „рапортирао“ је да ће на крају 2017-те да ће опремљеност Оружаних снага РФ новим наоружањем премашити 60 одсто.

KOMENTARI2 коментара

  1. M says:

    Sto bi bilo od Rusije da je ostao pijani Jelcin?!?Ili petokolonas Gorbacov?!?

  2. Uh sta sam lep i snažan ko kengur says:

    Da sad si postao i najlepsi, hahahaha, ali nista ne traje zauvek hahahAaa. Ajde imaš jos stare rdje da uvališ Srbiji momak?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u