ПУТИН ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИО: „Русија је данас моћнија од сваког потенцијалног агресора, подвлачим – од сваког!“

PUTIN JASNO I GLASNO PORUČIO: „Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora, podvlačim – od svakog!“

22 decembra 2016

putin-shoigu-5645

Rusija je danas moćnija od svakog potencijalnog agresora – ocenio je Vladimir Putin.

Učinio je to na proširenoj sednici Kolegijuma Ministarstva odbrane RF, ali je odmah upozorio pripadnike ruskog vojnog vrha da opuštanja ne sme biti:

„Skrećem vam pažnju: ako sebi dozvolimo da se opustimo makar i na minut, ako sebi dozvolimo i samo jedan veći kiks u modernizaciji armije i ratne flote i u obuci jedinica – situacija se može brzo izmeniti. S obzirom na brzinu događanja u svetu -Rusija to čak ne bi ni stigla da primeti“.

Dodatno je precizirao i naglasio: „Moramo još mnogo šta da uradimo. Uprkos tome, mi smo već danas – s obzirom na mnoštvo faktora, uključujući ne samo vojne, nego i našu istoriju, geografiju i unutrašnje stanje društva – već dana, mogu to sa uverenošću da kažem, jači od svakog potencijalnog agresora“.

Odmah potom je podvukao: „Od svakog!“

Govoreći o „ključnim zadacima u 2017-oj“, ruski lider je naglasio da će mnogo šta zavisiti od uspešnosti realizacije onoga što je započeto poslednjih godina i nastavio:

„Važno je da održavamo dostignuti tempo snabdevanja armije i flote novim naoružanjem. Ministarstvo odbrane je dužno da obezbedi usklađeni razvoj svih vidova i rodove vojske, da nastavimo sa uvođenjem u upotrebu visokopreciznog oružja, savremenih sredstava veze, izviđanja, upravljanja i radioelektronske borbe“.

Putin je posebno ukazao na značaj daljeg povećavanja potencijala strateških nuklearnih snaga, jačanja ruske „strateške trijade“ i usavršavanja sistema upozoravanja o raketnom napadu.

Ministar odbrane RF – general armije Sergej Šojgu – „raportirao“ je da će na kraju 2017-te da će opremljenost Oružanih snaga RF novim naoružanjem premašiti 60 odsto.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Sto bi bilo od Rusije da je ostao pijani Jelcin?!?Ili petokolonas Gorbacov?!?

  2. Uh sta sam lep i snažan ko kengur says:

    Da sad si postao i najlepsi, hahahaha, ali nista ne traje zauvek hahahAaa. Ajde imaš jos stare rdje da uvališ Srbiji momak?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *