Putin naredio kraj vojne vežbe i povratak vojnika u baze

Putin naredio kraj vojne vežbe i povratak vojnika u baze

4 marta 2014

V.Putin's working visit to Leningrad RegionRuski predsednik Vladimir Putin naredio vojnicima, koji su učestvovali na vojnoj vežbi, da se vrate u vojnu bazu, rekao je danas portparol Kremlja.

„Vrhovni komandant oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimir Putin, izdao naređenje vojnicima i jedinicama koji su učestvovale u vojnim vežbama, da se vrate u svoje baze“, rekao je Dmitrij Peskov i dodao da su vežbe bile uspešne, prenela je agencija Rojters.

Kako javlja BBC, ruske trupe su se vbeć povukle sa granica sa Krimom. Taj medij podseža da je pre toga SAD najavila da priprema niz sankcija protiv Rusije zbog krize na Krimskom poluostrvu.

Putin je juče, pratnji ministra odbrane Sergeja Šojgua, prisustvovao vojnoj vežbi na kojoj su se mogli videti ruski tenkovi i oklopna vozila koja su defilovali poligonom Kirilovski izvan grada Vjborg na granici Rusije i Finske.

Ruski predsednik je odgledao kraj vojne vežbe, koja je počela 26. februara usred krize na ukrajinskom poluostrvu Krim, da bi kao vrhovni komadant vojske naredio vojnicima da se vrate u svoje stalne vojne baze za razmeštaj ruskih oružanih snaga, javila ruska agencija Itar Tas s.

Istovremeno, zvanična Moskva je demantovao da je vojna vežba na poligonom Kirilovski, na severozapadu Rusije bila povezana sa događajima na Krimu, dodaje agencija Rojters.

Cilj vojne vežbe bio je testiranje borbene gotovosti ruskih oružanih snaga u zapadnim i centralnim delovima zemlje, prenela je agencija Rojters i dodala da je vežba izazvala negodovanje na Zapadu i među ukrajinskim novim proevropskim liderima.

Rojters navodi da u izveštaju iz Kremlja nije bilo reči o premeštaju ruskih snaga na Krim.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *